60è aniversari del mercat de la Mercè amb una exposició fotogràfica

És una de les diverses activitats que l’equipament celebra enguany amb motiu de l’efemèride

El mercat de la Mercè de Nou Barris ha inaugurat l’exposició ‘Fotos antigues al mercat dels anys 60’ amb motiu de la celebració del seu 60 aniversari. L’equipament es va inaugurar de manera oficial el 19 de març de 1961, coincidint amb la festa de Sant Josep, però no va entrar en funcionament fins al 8 d’abril del mateix any.

El mercat es va construir als terrenys de la masia de Can Basté -de fet, a pocs metres del casalot, en un moment en què la zona estava experimentat un gran creixement de població, amb la construcció dels blocs del Turó de la Peira, però també a la part de Torre Llobeta i de Porta. Én aquell moment era el segon mercat construït al districte actual (aleshores el territori formava part de Sant Andreu del Palomar). Inicialment havia de dir-se Mercat de Santa Eulàlia de Vilapicina, ja que llavors l’actual passeig de Fabra i Puig es deia passeig de Santa Eulàlia.

Des de l’inici va viure una gran activitat, amb llargues cues. Un escenari que ha canviat amb el temps, com a la resta de mercats de la ciutat. Però encara manté un bon ritme i algunes de les famílies que el van estrenar l’any 1961. Per celebrar l’aniversari, l’Institut de Mercats ha recollit enguany també els records d’alguns dels paradistes. El mercat disposa de 53 parades i dos comerços: una botiga de roba i la floristeria que dona color al passeig de Fabra i Puig des del dia de la inauguració.

L’any 2011 va rebre el premi al “Millor mercat del món” que atorga l’Institut Municipal de Mercats de Barcelona, després d’esdevenir el primer mercat municipal a associar-se a un eix comercial. Recentment ha estrenat una nova estètica, amb unes façanes remodelades que donen més llum a l’interior i incorporen uns llistons de fusta que volen recordar les persianes dels comerços antics, al mateix temps que es genera també un petit porxo al llarg de l’equipament.

L’exposició, ubicada a les mateixes instal·lacions del mercat, exhibeix fotografies de la façana i plànols originals, fotografies dels anys 60, documents de l’època i agraïments, i l’escrit d’un paradista que explica la seva trajectòria al mercat.

L’exposició es pot visitar en horari de mercat:

  • dilluns, dimarts i dimecres de 7h a 14h
  • dijous de 7 a 14h i de 17h a 20h
  • divendres de 7h a 20h
  • dissabte de 7h a 15h

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies