Dijous, maig 23, 2024
CanyellesSocietat

Una placa commemorativa al Mercat de Canyelles per recordar el pas de Machado per Barcelona

El representant més jove de la generació del 98 va viure a la ciutat amb la família mesos abans d’exiliar-se

Antonio Machado, el representant més jove de la generació del 98, va viure a Barcelona amb la seva família durant nou mesos, just abans d’exiliar-se forçosament per la imminent entrada de l’exèrcit franquista a la capital catalana. Una nova placa commemorativa d’homenatge instal·lada al Mercat de Canyelles recorda des de dissabte el seu pas per la ciutat.

Concretament la placa està situada al número 10 del carrer d’Antonio Machado, al barri de Canyelles. L’acte de descoberta es va dur a terme en el marc de l’adhesió de Barcelona a la Red de Ciudades Machadianas, de la qual formen part vuit de les ciutats en què l’autor va viure i va desenvolupar la seva obra: Sevilla, Sòria, Baeza, Segòvia, Rocafort, Cotlliure, Madrid i Barcelona. Aquestes localitats volen difondre conjuntament la figura, l’obra i la vida de l’autor, intercanviar experiències i desenvolupar una política de producció i promoció turística al voltant de la figura i l’univers cultural d’Antonio Machado.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies