Queixes per les dimensions de l’andana nova de la L11 a la Trinitat Nova

El regidor qualifica d’inversemblant l’obra i lamenta que l’Ajuntament no tingui competències per intervenir en aquestes actuacions

Les queixes per les dimensions de l’andana nova de la L11 a la Trinitat Nova van arribar ahir a l’audiència pública de Nou Barris. Els veïns i usuaris van denunciar les dimensions reduïdes de l’andana que en hores punta genera aglomeracions importants. Així ho han denunciat reiteradament també a les xarxes socials, amb vídeos penjats a Twitter. Afirmen que la nova andana no permet guardar les distàncies i genera sensació de claustrofòbia. A més diuen que es deixa poc temps per accedir al metro, sobretot des de l’únic lloc per seure, a l’entrada a l’andana, i més si es troben de cara amb la gent que surt. Els usuaris tampoc veuen clara una evacuació segura en cas d’accident. TMB assegura en un fil de respostes a Twitter, que tant les dimensions com les mesures d’accessibilitat i evacuació de la nova andana “compleixen les normatives vigents i han rebut l’informe favorable del Servei de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvament”. Explica que la nova andana “s’ha hagut d’encabir en un túnel existent, cosa que en limita l’amplada”.

El regidor del Nou Barris, Xavier Marcé, va compartir opinió amb els veïns a la sessió d’ahir al vespre. Segons Marcé la nova andana “és un atemptat al sentit comú” i qualifica l’obra d’inversemblant.  Al mateix temps va lamentar que l’Ajuntament de Barcelona no tingui “capacitat ni competències per intervenir en obres de transport com les del metro”.

Per la seva banda els veïns de la Zona Nord demanen a les administracions que se’ls escolti cada cop que s’hagin de fer obres o modificacions que afectin la mobilitat dels seus barris.

 

Protesta pels horts de la Maladeta

Mentre aquest i altres temes eren exposats a la sala de plens, fora, a la plaça Major de Nou Barris, un grup de veïns de Porta es va concentrar per protestar contra el desallotjament d’una part dels horts del carrer de la Maladeta, concretament els pertanyents a la promotora Núñez y Navarro. Els concentrats s’havien convocat justament als horts per arribar en manifestació davant la Seu del Districte, a qui acusen d’immobilisme. Allà van despenjar-ne al balcó una pancarta contra l’especulació.

 

Fotografia de Miguel Ángel Palos @mikkisticks

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies