Estrena polèmica del nou conseller de BxC al ple de Nou Barris

Neteja, salut i convivència centren alguns dels punts més importants del debat

El plenari va començar amb poc públic a la sala però entre aquest, un sector decidit a fer notar el rebuig al des d’ahir nou conseller de Barcelona Pel Canvi, Yeray Mellado, recent ex president de S’ha Acabat. Cupaires i veïns van interrompre amb escridassades de “fora feixistes dels nostres barris” la presa de possessió del càrrec de Mellado, en substitució de Daniel Elicegui, i des d’un bon inici van voler prendre la paraula per mostrar la disconformitat amb el nomenament. La presidenta del consell, Gemma Sendra els va recordar que no hi havia torn de paraula en el punt del dia del cartipàs i va ser després de l’informe del regidor quan van rebutjar el nomenament de Mellado perquè consideren que defensa “unes idees contra les que el plenari de Nou Barris s’ha posicionat en contra”. Concretament van apuntar que Mellado ha publicat a les xarxes socials missatges “racistes”, “masclistes” i “feixistes”. Mellado, per la seva banda, va defensar-se, i va amenaçar amb denunciar alguna de les persones que l’increpaven. “A mi ningú m’ha de donar lliçons de classe obrera. Ni de la inseguretat o la delinqüència perquè la visc cada dia”, va afirmar.

Precisament la convivència i l’incivisme van tornar a sortir diversos cops al plenari. Des del govern es va admetre que hi ha hagut problemes-com a la resta de la ciutat- de concentracions i botellots, però que s’ha actuat i s’està treballant. El regidor Marcé va deixar clar que no s’aposta només per les actuacions policials, sinó també es mira de mediar i engegar mesures educatives.

A banda d’aquesta polèmica, el govern va anunciar un pla de salut mental i cures, adreçat a prevenir i atendre l’estat emocional dels veïns i veïnes, especialment després dels estralls que ha povocat la covid-19. Es tracta de 49 accions dissenyades per als anys 2021-2024 amb un pressupost de gairebé 4 milions d’euros que van enfocades a un abordatge comunitari dels problemes de salut, que reverteixin les desigualtats i que fomenti la prevenció.

A l’informe del regidor es va anunciar un nou pla de xoc de neteja, tot recordant que en alguns barris s’ha establert ja un protocol per detectar conjuntament amb els veïns, els punts negres de la zona. A més es preveu actuar per mitigar els olors dels racons amb aigua a pressió; i fer una neteja integral de zones emblemàtiques, en total uns deu punts del districte.

També es van anunciar diverses actuacions en marxa o recentment acabades, com la pista semicoberta del Campillo de la Virgen, la reurbanització dels carrers de Pardo o Amílcar, o els interiors de Canyelles, entre altres. I va anunciar dues grans novetats que esperaven des de Torre Baró fa temps. Per una banda, la construcció del nou transformador elèctric aquest trimestre. I d’altra, l’acord per adquirir en mes i mig els pisos i aparcaments de la plaça dels Eucaliptus que pertanyien a Regesa i que ara ballen en un llimb que manté els pisos buits i els pisos amb contractes que es van prorrogant de manera inusual.

En aquest punt de l’informe del regidor, des de l’oposició es va posar a debat el possible canvi d’enfoc de la gestió cívica d’alguns equipaments, especialments els esportius. Concretament es va expressar la preocupació perquè els camps de futbol acabessin en mans d’empreses privades o fins i tot internacionals, que deixessin la mirada comunitària que tenen ara els clubs.  El regidor de Nou Barris, però, va assegurar que aquesta no era la finalitat.

Entre altres punts que es van debatre, com ara els carrils bici que encara hi ha sobre les voreres de pg de Valldaura, Arnau d’Oms i via Júlia; o la manca d’enllumenat suficient, es va aprovar la proposició del PSC que preveu instar la Generalitat a trobar una solució pel que fa als talls de la Meridiana, per tal de conciliar els drets de la resta de veïns i el dret a la manifestació. Un punt criticat pel sector independentista.

 

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies