Èxit del Festival de Sopes del Món postconfinament

La cita amb el brou va omplir la plaça Major de Nou Barris

L’aspecte de la plaça Major de Nou Barris ahir recordava temps prepandèmics. Els veïns i veïnes van omplir la plaça per participar als tallers de circ, gaudir de l’espectacle, o esperar per entrar a visitar les “cuines” de les sopes o tastar-ne algunes. L’ambient festiu surava entre els vapors de les olles i la música.

La recuperació del festival de sopes ha estat, sens dubte, un veritable èxit; i el trasllat a la plaça Major de Nou Barris ha permès ampliar i estendre l’activitat, respecte a la ubicació tradicional, a la Marquesina de la via Júlia. Poc abans de donar el tret de sortida, una llarga cua travessava tota la plaça Major, des de les fonts fins a l’entrada al pati de la Seu del Districte. A dins, l’activitat de la cuina de campanya ha estat frenètica tot el matí, mentre les diferents entitats o participants preparaven les taules sota les arcades. I un cop donat el tret de sortida, de seguida s’han omplert les taules preparades per tastar els brous, al ritme del concert de blues. Mentrestant, a la zona de les oliveres, s’estrenava el nou complement del festival de sopes, el mercat de pagès.

En total es van poder tastar 39 sopes. Menys que altres anys a causa del canvi d’escenari i la situació sanitària, que no ha propiciat l’organització d’alguns dels grups que solia participar. Tanmateix, els organitzadors -la Xarxa 9 Barris Acull i la Xarxa d’Intercanvi de Coneixements- veien amb satisfacció la recuperació d’aquesta festa que aconsegueix reunir tota la diversitat gastronòmica i cultural dels nostres barris. De fet, el seu impulsor, Rafa Juncadella, sempre deia que la sopa era una metàfora de la nostra societat: molts ingredients i cadascú la fa a la seva manera.

De cara a l’any vinent, les dues entitats organitzadores preveuen mantenir la cita del Festival de Sopes del Món al mes d’octubre, en lloc de recuperar la data original, al març. “Ha de ser en entretemps per un tema de temperatura i que vingui de gust prendre sopa”, deia Lourdes Ponce, de 9 Barris Acull. El que quedarà pendent és decidir si es traslladen les olles de nou a la Marquesina de la via Júlia o s’aposta per mantenir l’escenari d’enguany.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies