2,5 milions per regenerar l’urbanisme de Canyelles

L’Ajuntament dobla les ajudes per a la rehabilitació i l’estalvi energètic al 2021 amb  prop de 37 milions d’euros

L’Ajuntament ha anunciat aquesta setmana una nova convocatòria d’ajuts a la rehabilitació amb un fons de 36,97 milions d’euros que es repartiran en diferents línies d’ajuts que van des de la rehabilitació d’edificis fins a la rehabilitació d’interiors d’habitatge i, en el cas que beneficia el barri noubarrienc de Canyelles, 2,5 dels milions es destinen a la regeneració urbana de Canyelles. Aquests diners permetran reprendre la rehabilitació dels edificis, afectats de carbonatació. Un procés que arrossega diversos retards, agreujats, a més, per la pandèmia. Aquest procés de remodelació dels edificis consisteix en el revestiment de les façanes per evitar les esquerdes i petits despreniments provocats per la carbonatació. Al mateix, es millora l’aïllament tèrmic i es guanya

Teniu tota la informació detallada en aquest enllaç. Els ajuts van per a la setena fase, i es traduiran que les comunitats de veïns que hagin de rehabilitar l’edifici -en base a un projecte cromàtic acordat entre administracions i l’AV Canyelles- hauran de pagar tan sols el 15% del cost de les obres. L’altre 85% el posa l’administració, tal com es va decidir vint anys enrere, ja que aquests edificis van ser construïts pel Patronat de l’Habitatge als anys setanta.

Podeu consultar-ne els detalls de les línies d’ajudes al web de l’Institut Municipal de l’Habitatge i la Rehabilitació.

ELs 34,5 milions restants es repartiran entre diferents línies per a la rehabilitació d’elements comuns de finques i d’interiors d’habitages. En aquets punt, a més, es destinen 4,6 milions a famílies en situació de vulnerabilitat, i 3,3 milions d’euros a finques d’alta complexitat. El Besòs també rebrà una partida, de gairebé dos milions, per a regeneració urbana. A més, també es vol fomentar el lloguer assequible i per això s’invertirà 3,3 milions d’euros, per rehabilitar l’interiors de pisos que s’incorporin a la Borsa de Lloguer de la ciutat.

Està previst que es puguin beneficiar de les subvencions més de 15.000 habitatges, i es prioritzarà les rehabilitacions que vagin dirigides a reduir la despesa energètica i econòmica dels edificis amb intervencions com l’aïllament de façanes, la renovació de finestres o la instal·lació de plaques solars. La reducció pot ser d’entre el 10% en rehabilitacions parcials, i el 25 i 30% en les renovacions integrals.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies