La Trinitat Nova inaugura la remodelació de l’illa Portlligat-Aiguablava

Les obres han millorat la mobilitat, l’enllumenat i l’accessibilitat de l’espai

Els veïns i veïnes de l’illa compresa entre els carrers de Portlligat, Nou Barris i d’Aiguablava celebren avui el final de les obres que ha reurbanitzat l’interior dels seus blocs. Les obres van començar la primavera de 2019, després d’un procés participatiu amb el veïnat, que feia anys que reclamava una reurbanització d’uns interiors que dataven dels anys 60. El resultat del procés participatiu ha definit uns nous espais interiors més amables, més verds i amb una millor accessibilitat. Ja queden enrere les placetes i escales degradades pel pas del temps, per deixar pas a nous itineraris amb rampes, zones d’estada i mobiliari urbà nou. A més, s’ha millorat la xarxa de clavegueram i la xarxa elèctrica, que ha posat fi a les apagades de llum que van patir els veïns l’hivern passat.

També s’ha fet més accessible la connexió amb l’entorn. D’una banda amb el carrer dels Nou Barris i la plaça de les Dones de Nou Barris. Però sobretot amb l’avinguda d’Aiguablava, l’estació de metro i la part baixa de la Trinitat Nova, ja que s’ha instal·lat un ascensor ben a prop de les escales mecàniques, que només són de pujada. A més, s’han construit unes escales manuals a l’altura del carrer de Fenals,  amb la d’escurçar el camí dels veïnsi veïnes quan baixen o pugen a Aiguablava. Fins ara, havien d’anar a una o altra banda del gran mur sobre el que se situa l’illa.

La festa d’inauguració de tot plegat està prevista per a aquesta tarda, a partir de les 16h, al carrer de Portlligat, 14-16, un indret conegut popularment com l’antiga plaça de les Canastes. Hi haurà circ i la tamborinada de les Bruixes i Bruixots de la Trinitat Nova.

 

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies