Unes obres descobreixen un refugi antiaeri a les Roquetes

La galeria de mina és va construir l’any 1938 per al nucli de problació que hi havia ja a la zona

El refugi 695 es troba a l’Altas de refugis antiaeris de la Guerra Civil espanyola de l’any 1938, que es pot consultar en línia al web de l’Ajuntament. Les obres de reurbanització del carrer de Llopis i el Pla dels Cirerers van deixar al descobert fa dues setmanes una part de la construcció. A hores d’ara, la troballa es troba protegida provisionalment amb una lona de plàstic i algunes pedres. En breu la rasa es perimetrarà per seguretat per als veïns i per evitar que el puguin malmetre. L’arxiu històric de les Roquetes – Nou Barris demana que es facin les excavacions per documentar tot el que es pugui del refugi i, en la mesura que sigui possible, es pugui fer visitable.

Per a l’entitat aquesta troballa té un doble valor històric. Per una banda forma part de la memòria col·lectiva, com a símbols d’autoorganització popular i resistència contra els brutals bombardejos aeris que va patir la ciutat durant la Guerra Civil. D’altra banda, la construcció reforça la idea que aquesta part de les Roquetes disposava d’un petit nucli de població molt abans de l’onada migratòria dels anys 50 i 60. Es dona el cas que molt a prop del refugi descobert es té constància de l’existència de dues altres galeries, que fins al moment no s’han pogut localitzar.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies