Acord per recuperar els aparcaments buits de Regesa a Torre Baró i la Trinitat Nova

L’Ajuntament signarà el 2 de desembre un conveni per fer-se amb els pisos i els pàrquings que van quedar en el llimb amb la desaparició de l’empresa pública

Després de moltes reivindicacions veïnals, el 2 de desembre l’Ajuntament culminarà un llarg procés amb la signatura d’un acord que el permetrà començar a gestionar les places d’aparcament, els pisos i els locals que va construir fa més de vuit anys l’empresa pública Regesa i que, amb la desaparició d’aquesta companyia, van quedar en el llimb. Una situació que ha provocat que sota la plaça dels Eucaliptus de Torre Baró hi hagin gairebé dues-centes places d’aparcament per estrenar i que a la Trinitat Nova, els veïns que han estrenat les darreres promocions de la remodelació del barri a causa de l’aluminosi no disposin avui dia d’una de les places d’aparcament que hi ha als baixos del seu edifici. Això pel que fa als aparcaments. Els locals també es mantenen buits, i en el cas dels pisos, situats sobretot a la plaça dels Eucaliptus, els inquilins fa anys que viuen amb certa precarietat, ja que el seu contracte de lloguer es va renovant anualment, de forma autoàtica pràcticament.

L’Ajuntament vol posar solució a tots aquests problemes amb la signatura de l’acord, aprovat fa unes setmanes en la Comissió de Govern a Sant Jaume, i el seu objectiu és, un cop els problemes burocràtics hagins desaparegut, treure a lloguer o venda els aparcaments i regularitzar la situació dels inquilins. Les primeres actuacions es preveu que es puguin donar abans de finals d’any.

Regesa va ser durant molts anys l’empresa pública encarregada de construir pisos i aparcaments de protecció oficial. Depenia del Consell Comarcal del Barcelonès i bona part de la seva activitat es va concentrar a Nou Barris, on hi ha hagut diverses transformacions i remodelacions, com ara la part baixa de Torre Baró. Per això, un cop va caure en fallida, moltes de les promocions que van quedar pendents es troben al nostre districte.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies