Una xerrada clou els actes del 50 aniversari del moviment veïnal de Nou Barris

L’Arxiu Històric Roquetes-Nou Barris i la coordinadora d’entitats n’organitzen una darrera xerrada aquest dijous

La Biblioteca de Torre Llobeta acull demà dijous a les 18.30h una xerrada sobre el mig segle de trajectòria del moviment veïnal de Nou Barris. Un nom, el del districte, que precisament sorgeix de la revista que les nou associacions de veïns van editar quan es van unir contra le pla comarcal, fa 50 anys. La xerrada girarà entorn aquests inicis i les associacions anteriors, que en van servir com a embrió, com ara l’associació de propietaris o de caps de família. Acompanya la xerrada l’exposició sobre la premsa i publicacions que s’han desenvolupat arran tota aquesta activitat i mobilització veïnal, des de revistes a futlletons. Es tracta d’una exposició que ha girat per diversos escenaris de la ciutat.

Amb aquest acte l’Arxiu Històric de Roquetes-Nou Barris dona per tancat tot el cicle d’activitats que han organitzat per commemorar l’efèmeride. Un cicle que va començar a principis del 2020 i que, tot i la pandèmia, va continuar amb fórmules alternatives com ara xerrades per videoconferència amb alguns dels molts protagonistes d’aquella època. També han elaborat tres exposicions (entre elles, aquesta de la premsa veïnal) i han dut a terme debats en format d’Històries de cafè, i algunes passejades pels diferents barris per recordar les diverses lluites a peu de carrer, en els escenaris. Acaben ara, doncs, gairebé dos anys d’activitats sobre la història veïnal del districte.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies