L’hort jardí Date una Huerta supera una altra ordre de desnonament

La propietat ha sol·licitat ajornar el llançament previst per a avui

Les persones que conformen la comunitat del solar ocupat de Date una Huerta tenien preparada per a avui una nova mobiltzació per tal d’aturar un possible desnonament. Tanmateix, dimecres els va arribar la notícia que el fons voltor propietari del terreny havia demanat aturar l’operació. Date una Huerta supera, doncs, el sisè intent de desnonament i aquest cop sense necessitat de convocar els veïns i veïnes de la Prosperitat a la porta de l’espai, al carrer de Joaquim Valls. El col·lectiu agafa aire de nou just per celebrar el cinquè aniversari del projecte.

Tot i això, no acaben d’estar tranquils i comencen a resentir-se del desgast dels darrers quatre anys, en què s’han hagut de mobilitzar -festivament, això sí- davant les ordres de desnonament. Ara reclamen una solució definitiva que pot passar perquè l’empresa signi finalment la proposta de cessió d’ús que l’ha fet arribar Districte de Nou Barris en el seu paper de mediador entre veïns i propietat. Aquesta cessió d’ús obriria la porta a que els membres de Date una Huerta i el veïnat en general continuessin a l’hort-jardí fins que l’empresa trobés un comprador. “Nosaltres sempre hem defensat que mentre no s’hi construeixi, serem aquí, però hem cedit a condicionar la nostra presència a que es vengui, per tal de facilitar l’acord. -explica Bicicleto, de Date una Huerta- El que no entenem és per què no acaba de signar l’empresa. Si s’ha de fer la cessió d’ús, que es formalitzi ja”. I és que el col·lectiu vol una mica d’estabilitat per poder treballar les projectes sense l’amenaça del llançament cada sis mesos.

Recorden que el solar ara és net i té un aspecte ben diferent al que tenia fa cinc anys, quan van entrar en un espai ple de rates i brossa. “No volem que aquest solar torni a ser un espai ple brutícia. Els veïns del voltant havien denunciat un munt de cops perquè no es netejava i le srates entraven a casa seva”, apunta Bicicleto. Aquesta és una de les raons que ha fet que comptin amb el suport de l’entorn i de l’AV Prosperitat qui, en cas de formalitzar-se la cessió d’ús entre l’empresa i l’Ajuntament, obtindria la cessió de mans de Districte.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies