Districte vol ampliar el Kasal de Joves de les Roquetes mentre no es trasllada

Així ho va explicar el regidor Xavier Marcé a l’Audiència Pública, en què també va convidar els veïns de la Zona Nord a reunir-se a la taula d’habitatge per parlar sobre els desnonaments

Els membres del Kasal de Joves de les Roquetes van reivindicar a través d’un portaveu, a l’Audiència Pública de Nou Barris una solució per als problemes d’espai i de convivència amb els edificis veïns que tenen actualment. Fa anys que reclamen un trasllart a l’Amfiteatre de les Roquetes, un espai més apartat dels edificis que creuen que els permet créixer i dur a terme les seves activitats sense molestar l’entorn.  La sorpresa va ser quan el regidor va prendre la paraula per explicar-los que Districte està treballant en una solució temporal fins que arribi el trasllat definitiu. Aquesta solució temporal passa per intentar comprar la finca que hi ha tot just a tocar del casal Ton i Guida, on també està situat el Kasal de Joves de les Roquetes. Aquesta adquisició “es vol fer en els propers dos mesos”, va anunciar el regidor Xavier Marcé, i faria possible l’ampliació de l’espai dels joves.

D’altra banda, preguntat també per la construcció del nou casal a l’amfiteatre, Marcé va recordar que abans de res cal fer un canvi de planejament que permeti construir un equipament en aquest espai. Districte, assegura, ja ho ha sol·licitat al Departament d’Ecologia Urbana i resta a l’espera de resolució. El regidor va apuntar que l’objectiu seria solucionar aquest punt aquest mandat, per tal d’afrontar la construcció del casal el següent mandat.

L’amfiteatre de les Roquetes

A la sessió també, i com ja és tristement habitual des de fa uns anys, hi van intervenir alguns dels molts veïns i veïnes amb ordres de desnonament o problemes per tenir un habitatge. Van explicar les seves situacions i com aquesta incertesa i preocupació afecta a la salut psicològica i física de les famílies. També van fer sentir les seves reivindicacions, amb pancartes i crits, per reclamar lloguers socials i més pisos d’emergència, tot recordant que cal passar una selecció massa exigent per accedir a un lloguer.

Després de diversos intents per respondre als veïns i alguns avisos d’aixecar la sessió, el regidor de Nou Barris, Xavier Marcé va adreçar els veïns i veïnes a reunir-se en una sessió de la taula d’habitatge per parlar de la situació. A més, va indicar que, tot i que aviat es recuperaran 11 pisos socials, procedents del paquet de Regesa que es rescatarà a la plaça dels Eucaliptus, però que aquests 11 pisos no són suficients per donar resposta a tota la necessitat d’habitatge a la Zona Nord. Així mateix, va defensar que l’Ajuntament no té totes les solucions per a aquest problema i que “s’aturen tots els desnonaments que poden”.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies