Porta celebra la transformació de l’Ateneu la Bòbila i la plaça de Sóller

Les entitats gestores de l’equipament organitzen una jornada festiva oberta al barri

S’han acabat les obres a l’entorn de la plaça de Sóller. Si fa uns mesos el veïnat va poder estrenar la reurbanització de la plaça, ara reconvertida en un gran parc i lloc de trobada intergeneracional, ara és el torn de celebrar que ja està enllestit el nou Ateneu la Bòbila, ampliat i remodelat, l’element que culmina la transformació d’aquest indret, que vol esdevenir el centre neuràlgic de Porta. L’equipament començarà l’activitat el mes vinent, un cop les entitats hagin acabat de condicionar i organitzar els espais i els horaris. Però avui han organitzat una jornada festiva per celebrar-ho.

El programa s’estén des de les 10.30 fins a la nit:

  • De 10.30 a 13 h Matinal familiar
  •  De 13 a 15 h Parlaments, vermut musical popular Tomaydaka, dinar a càrrec de la Fundació Jovent (preu per plat: 4 euros, opció vegana, venda de tiquets a les 11 h a la plaça), bingo musical
  • De 17 a 19 h Actuacions de la Banda Simfònica de Roquetes i la xaranga itinerant Tirant lo Band. Caldo pel fred. Espai jove
  • De 20 a 1 h Nit de foc amb Grup de Foc Nou Barris i Grup de Foc de la Guineueta. Concerts amb La
    Tumultuosa (latin con-Fusion), The Goliards Collective (rocksteady, ska roots, reggae) i PD Resident
    Activitats gratuïtes i obertes a tothom

L’Ateneu la Bòbila ha guanyat una planta amb sales, tallers i una sala polivalent, a més d’un gran espai per al Casal de Joves de Porta i la sala que acollirà el nou espai familiar que impulsarà l’Ajuntament. La planta baixa -fins ara soterrània-  s’ha remodelat per aprofitar millor l’espai i treure-li tot el profit possible. Acull la sala d’actes, bucs d’assaig i espais destinats a activitats com el taller de bicicletes.

 

L’espai tornarà a acollir les entitats que l’han cogestionat des de l’inici, a més d’obrir les portes a nous grups i activitats. Amb tot plegat esperen convertir-se en l’eix dinamitzador de la plaça de Sóller. Hi contribuirà la perfecta integració de l’ateneu a la plaça, que permet desenvolupar activitats dins i fora, al mateix temps que gràcies a la nova visibilitat de l’equipament, pot atraure més usuaris i usuàries.

Tots dos elements, la plaça i l’ateneu, van ser pensats com un conjunt, a partir de les idees d’un procés participatiu. Han estat més de dos anys d’obres i gairebé 8 milions d’euros que han transformat completament el centre de Porta i han creat una gran illa per a vianants, ja que s’ha tallat al trànsit un tram del carrer de l’Estudiant, aquell que connecta l’escola de primària i l’escola bressol amb l’ateneu i la Sóller.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies