La Prosperitat pressiona al plenari per agilitzar el procés executiu de la Ideal Plástica Flor

El regidor Xavier Marcé afirma que el retard es deu a qüestions administratives però que es manté la voluntat d’assolir el projecte executiu aquest mandat

El govern de Nou Barris va rebre ahir durant el plenari, flors de plàstic. Les van portar els representants de l’AV Prosperitat i del grup de treball sobre l’Ideal Plástica Flor que van protestar per com s’està gestionant el procés urbanístic del terreny. Es tracta del solar -ara reconvertit en aparcament provisional- del passeig de Valldaura amb el carrer de Boada, on s’han de construir equipametns culturals i esportius.

Els representants veïnals van explicar que no en tenen notícies des de mesos i que ja es va aturar el procés durant la pandèmia sense notificar-ho al veïnat. “La nostra preocupació és que portem molts anys perduts – va afirmar l’històric activista veïnal de la Prosperitat, Andrés Naya- ens preocupa arribar a final de mandat amb el proejcte executiu, que arribi el final de mandat, el regidor marxi i estem uns altres 4 anys sense Ideal Plástica Flor”.

Tant Naya com la resta de representants que van interpel·lar el regidor, el van acusar de no informar i van expressar els temors del barri perquè hi hagi modificacions respecte al que s’havia pactat en el procés participatiu del mandat anterior. “Districte ha anat afegint canvis a l’acord: traslladar la biblioteca de districte, després afegir un aparcament… Ara es vol redimensionar l’auditori…- va apuntar Elia Herranz, de l’AV Prosperitat- I volem saber: Com afecta parking a zona verda? S’ha parlat amb Biblioteques? Quan es reprendrà el concurs d’idees i la taula de treball veïnal?” Els veïns van afirmar sentir-se “ningunejats” i “indignats”. Van demanar una reunió amb regidoria per tractar el tema i van avisar que, si no ho veuen clar, es començaran a mobilitzar passades les festes de Nadal.

Per la seva banda el regidor de Nou Barris, Xavier Marcé, va desmentir tenir cap interès particular en modificar els equipaments pactats. “L’únic problema de Plástica Flor és que, tot i les meves demandes insistents, BIMSA i els serveis tècnics van lents. No hi ha canvis ni manipulació. S’ha volgut millorar les condicions de l’auditori perquè pugui ser de barri, districte i ciutat; i també dotar de millors prestacions l’espai de gimnàs”. Va reconéixer també que el procés s’alenteix amb l’espera de les concrecions de BSM pel que fa a l’aparcament previst i del Consorci de Biblioteques pel que pertoca al trasllat de la Bilbioteca Nou Barris a aquest solar.  Tanmateix, Marcé es va mostrar segur que es tindria el projecte a final de mandat. En tot cas, es va mostrar disposat a reunir-se amb el col·lectiu veïnal.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies