Aprovat en el ple el projecte de pressupostos per al 2022 amb 31 milions d’euros per a Nou Barris

L’Ajuntament congela els preus públics per a l’any vinent, excepte en lloguer d’alguns equipaments esportius i el lloguer privat de sales i espais en equipaments

La sessió del  Consell Plenari de Nou Barris va servir per donar el vistiplau al projecte de pressupostos per a la ciutat i per al districte de cara al 2022. Això sí, tan sols amb els vots a favor de PSC i BC. Els partits de l’oposició van optar per abstenir-se (ERC i BxC) o votar en contra (PP i C’s). Sobretot les crítiques van anar dirigides a la gestió municipal i a la que consideren ineficàcia per afrontar la crisi.

El regidor de Nou Barris, Xavier Marcé va informar que per a l’any vinent el pressupost del districte puja un 0,6% i se situa en els 31 milions d’euros. Va apuntar que cal tenir en compte altres partides extraordinàries i inversions. Els pressupostos estan marcats, va explicar, per una clara vocació de treballar en temes socials, un àmbit -juntament amb el de l’habitatge, la millora del transport públic i la neteja- que s’incrementen. En el cas del manteniment, Xavier Marcé va assenyalar que creixen algunes de les partides habituals per donar resposta a les noves necessitats d’equipaments recent reestrenats com el nou i ampliat Ateneu la Bòbila, o el Campillo de la Virgen.

Al ple també es va informar que no pujaran els preus públics, és a dir, el que es paga per fer servir els equipaments o fer tallers a casals i centres cívics, per exemple. Tan sols s’icnrementen un 3,1% (l’IPC) els preus de dos casos: per al lloguer de sales i espais aquelles persones o empreses que no ho facin des d’entitats o associacions; i en aquells equipaments esportius que gestiona directament l’Institut Barcelona Esports, en què hi sol haver venda d’entrades.

Pel que fa a l’informe del regidor, Xavier Marcé va recordar algunes de les actuacions que s’han fet en els darrers mesos i es van apuntar algunes novetats com ara el pla per reubicar i dignificar les escultures de Jaume Plensa novament a la plaça de Francesc Layret. També l’acord amb el Departament de Salut per situar un punt estable d’ambulàncies  a la Zona Nord, una demanda del veïnat dels tres barris des de fa molts anys.

Un altre punt va ser el de les adquisicions. Districte s’ha fet amb els locals i aparcaments de Regesa; ha comprat un local en el carrer de Campreciós; espera comprar un local al carrer de Romaní per ampliar el casal Ton i Guida; i ha comprat una nova carpa de circ per a l’escola Rogelio Rivel. I en una altra categoria, els equips audiovisuals per als equipaments i el material informàtic per a famílies sense recursos de la Trinitat Nova.

Des de l’oposició van rebre felicitacions per algunes accions de suport al comerç de proximitat com la pista de gel de Can Xiringoi o els bonus consum, i altres aspectes com l’ampliació d’espais familiars. Però també van rebre crítiques, com per actuacions pendents o la situació encara sense solució de l’àrea de gossos de Porta, on hi ha un sector que reclama la reubicació.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies