Dimecres, febrer 28, 2024
Ciutat MeridianaSocietat

Mig centenar de tions es dispersen per Ciutat Meridiana

La gran novetat d’enguany és que es poden localitzar a través del Google Maps

L’any passat van arribar d’imprevist i es van multiplicar fins arribar al voltant dels 40. Aquest any són 56 els tions que es poden trobar pels carrers i talussos de Ciutat Meridiana. La iniciativa de les entitats La Indomable  i Amb Cor de Dona ho han fet possible amb la col·laboració d’alguns veïns. S’han fet presents aprofitant les soques d’arbres que han desaparegut o bé que han perdut alguna branca. “Reparteixen alegria i l·lusió entre els més petits del barri, que els van buscant d’aquí cap allà, i els alimenten i s’hi fan fotos. Al mateix temps, ens serveix per reivindicar la natura, els arbres”, afirma Mirta Manzetti, de La Indomable.

Hi ha tions de totes les mides i formes. Per localitzar-los, un informàtic ha tornat a replicar el mapa ubicant-los i, com a novetat, també els ha situat al Google Maps. “Un veí, l’Iván, ha fet un web específic per als tions. Al mapa hi hem posat un QR perquè les famílies puguin accedir al mapa o bé els busquin guiant-se amb el Maps”, afegeix Manzetti. 

>> Accedeix al Google Maps dels Tions de Ciutat Meridiana

A partir d’aquests mapes, les organitzadores animen als cercadors de tions a pujar la seva foto a les xarxes socials amb l’etiqueta #tiociutatmeridiana2021

Els tions es quedaran durant les festes, per alegria de petits, però també de grans. Les dues entitats i algunes famílies vetllen pel benestar dels tions. Alguns els han hagut de reparar o renovar. Els posen barretina, els arreglen la cara i, fins i tot, n’hi ha alguns amb mocadors que defensen la diversitat. Tots són diferents.

Com a anècdota, s’hi han trobat que un porc senglar també ha decidit visitar un dels tions i gratar-se al seu tronc. 

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies