Nou Barris recupera enguany la cavalcada del Reis d’Orient

També es repeteix el Campament Reial, adaptat per a persones amb diversitat funcional

L’any passat les restriccions sanitàries van deixar les nenes i nens (i també el veïnat adult) sense cavalcada el 5 de gener. Aquest any Districte de Nou Barris té previst recuperar la cita màgica amb les carrosses de Ses Majestats. Cal tenir en compte, però, que de moment l’esdeveniment compta amb el vistiplau de la Generalitat però que d’aquí al 5 de gener pot haver algun canvi, segons com evolucioni l’escalada de contagis. En tot cas, cal portar mascareta i evitar les aglomeracions.

La cavalcada seguirà el guió tradicional dels darrers anys, amb una primera rebuda primer a la Zona Nord, on arribaran en tren a l’estació de Torre Baró, i després a la Seu del Districte. Allà, a la plaça Major, també hi haurà un espectacle musical per fer més amena l’espera. Un cop Ses Majestats s’hagin adreçat als noubarriencs  i hagin rebut la clau màgica, el pa i la sal, començarà la cavalcada per les principals artèries de Nou Barris; via Júlia, passeig de Verdum, Pi i Molist, i el passeig de Fabra i Puig. Encara no està clar si es podran llençar caramels, però l’alegria serà la mateixa.

També hi ha previst -novament, subjecte a possbles canvis en les restriccions sanitàries- repetir un esdeveniment que va sorgir l’any passat com a alternativa a la clàssica cavalcada: el Campament Reial. Durant un parell de jornades la comitiva dels Reis d’Orient van poder fer tots els preparatius per a la Nit Màgica al pati de la Seu del Districte. Una experiència que va agradar tant i va tenir tant èxit que enguany s’ha decidit tornar a fer els dies 2, 3 i 4 de gener, de 17 a 21h. Hi trobareu els patges Reials, els astròlegs, l’estel, els carters, els regals, els caramels, les cosidores, la carbonera, les fades de la son, els vigilants de la clau màgica, les vetlladores de la llum…  Tot en un itinerari pensat per visitar en uns 15 minuts.

Aquest cop hi ha dues novetats, però. No es podrà reservar prèviament, sinó que caldrà fer cua. Districte informa que aquesta cua es tallarà per poder tancar a les 21h i respectar el descans de la comitiva reial. La segona novetat és un altre pas en les mesures per fer accessible tot tipus d’actes per a les persones amb diversitat funcional. Districte activarà un codi QR amb audiodescripció per a les persones amb ceguesa i el 4 de gener a les 16.30h es farà una visita tàctil i amb llengua de signes per tot el recorregut.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies