Nou Barris participa en el cicle de contacontes infantils sobre la vida de grans dones científiques
La biblioteca de Vilapicina i la Torre Llobeta visibilitza el paper de Jane Goodall, considerada la major experta en ximpanzés
Penseu en una persona rellevant del món de la ciència. Feu-ho abans de seguir llegint… Ja ho teniu? Era home o dona? Si pregunteu a algú sobre un referent de la ciència, segurament us anomenarà a un Albert Einstein, un Charles Darwin o un Stephen Hawking abans que una Hipàtia d’Alexandria, una Marie Skłodowska Curie o una Margarita Salas. Històricament les dones científiques s’han trobat en un segon pla, silenciades, discriminades i això també es reflecteix en l’imaginari col·lectiu. Encara que queda molt per fer, avui tot això està canviant i precisament, per donar major visibilitat a les dones científiques entre el públic infantil, les biblioteques de Nou Barris acullen fins al febrer del 2021 el cicle de contacontes Les invisibles, a càrrec de l’associació Luciferases.
Les sessions de contacontes es basen en llibres infantils il·lustrats sobre diverses científiques rellevants i s’adrecen a nens i nenes d’entre 7 i 10 anys. A través dels contes, coneixeran quan van viure les seves protagonistes, en quin entorn social, sota quines circumstàncies van haver de desenvolupar llur vocació i quina va ser la seva aportació al coneixement. Les sessions inclouen, a més, experiments i jocs amb què el públic podrà comprendre millor els descobriments de dones capdavanteres en el seu camp d’estudi.
Avui la biblioteca de Vilapicina i la Torre Llobeta visibilitza el paper de Jane Goodall, etòloga anglesa i missatgera de la pau de l’ONU, considerada la major experta en ximpanzés, pels seu estudis durant 55 anys sobre les interaccions socials i familiars dels ximpanzés salvatges al Parc Nacional de Gombe Stream a Tanzània. Els més petits, a més, experimentarem amb l’ou irrompible.