Nou Barris participa en el cicle de contacontes infantils sobre la vida de grans dones científiques

La biblioteca de Vilapicina i la Torre Llobeta visibilitza el paper de Jane Goodall, considerada la major experta en ximpanzés

Penseu en una persona rellevant del món de la ciència. Feu-ho abans de seguir llegint… Ja ho teniu? Era home o dona? Si pregunteu a algú sobre un referent de la ciència, segurament us anomenarà a un Albert Einstein, un Charles Darwin o un Stephen Hawking abans que una Hipàtia d’Alexandria, una Marie Skłodowska Curie o una Margarita Salas. Històricament les dones científiques s’han trobat en un segon pla, silenciades, discriminades i això també es reflecteix en l’imaginari col·lectiu. Encara que queda molt per fer, avui tot això està canviant i precisament, per donar major visibilitat a les dones científiques entre el públic infantil, les biblioteques de Nou Barris acullen fins al febrer del 2021 el cicle de contacontes Les invisibles, a càrrec de l’associació Luciferases.

Les sessions de contacontes es basen en llibres infantils il·lustrats sobre diverses científiques rellevants i s’adrecen a nens i nenes d’entre 7 i 10 anys. A través dels contes, coneixeran quan van viure les seves protagonistes, en quin entorn social, sota quines circumstàncies van haver de desenvolupar llur vocació i quina va ser la seva aportació al coneixement. Les sessions inclouen, a més, experiments i jocs amb què el públic podrà comprendre millor els descobriments de dones capdavanteres en el seu camp d’estudi.

Avui la biblioteca de Vilapicina i la Torre Llobeta visibilitza el paper de Jane Goodall, etòloga anglesa i missatgera de la pau de l’ONU, considerada la major experta en ximpanzés, pels seu estudis durant 55 anys sobre les interaccions socials i familiars dels ximpanzés salvatges al Parc Nacional de Gombe Stream a Tanzània. Els més petits, a més, experimentarem amb l’ou irrompible.

 

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies