El CEM Turó de la Peira, candidat al Premi d’Arquitectura Mies van der Rohe 2022

L’equipament ja ha estat guardonat amb el Premi Ciutat de Barcelona 2019 i el Premi Mapei 2019

El Centre Esportiu Municipal Turó de la Peira ha estat nominat per guanyar el Premi d’Arquitectura Contemporània de la Unió Europea – Premi Mies van der Rohe 2022. L’edifici de Nou Barris forma part de les 40 obres seleccionades com a candidates per la Comissió Europea i la Fundació Mies van der Rohe, d’entre un total de 532 treballs presentats de 18 països europeus diferents.

El Centre Esportiu Municipal Turó de la Peira és un equipament creat pels arquitectes Anna Noguera i José Javier Fernández Ponce. Es tracta d’un edifici innovador, de consum gairebé zero, i que disposa de dos espais esportius: el pavelló i la piscina. Tota la instal·lació s’ha dissenyat segons criteris de sostenibilitat, pensada per a un màxim rendiment: orientació solar de l’edifici, façana verda, aïllament tèrmic, etc. A més, genera energia renovable mitjançant plaques fotovoltaiques.

L’equipament compta amb una pista poliesportiva, situada a la primera planta, il·luminada per llum natural que entra per les finestres i les lluernes, monitorades amb sensors que garanteixen la correcta ventilació. Per la seva banda, la piscina està semisoterrada en el pendent de la parcel·la i funciona amb un sistema aerotèrmic que produeix aigua calenta i climatització. A més, l’edifici incorpora un sistema de recollida d’aigües pluvials i plaques fotovoltaiques que generen el 90% de l’energia necessària.

L’equipament ja va ser guardonat fa tres anys amb el Premi Ciutat de Barcelona 2019 i el Premi Mapei 2019 per la seva aposta pels equipaments públics de qualitat, així com per la seva plena integració en una situació urbana complexa.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies