Festa a la Prosperitat per celebrar l’any nou xinès

Una cercavila i actuacions a la Marquesina donaran la benvinguda a l’Any del Tigre

L’1 de febrer va començar l’Any Nou xinès, que enguany el regeix el Tigre. Un animal que la tradició xinesa associa al poder d’allunyar el mal i prevenir les calamitats. Però, com que és un animal extremadament ràpid, moltes vegades no reflexiona i… es fica en embolics. El dia 1 va caure en dimarts així que avui, dia 5, la comunitat xinesa i la resta de veïns i veïnes de Nou Barris celebraran l’esdeveniment com cal. D’una banda, a les 11.30h una cercavila recorrerà els comerços de la via Júlia amb una dansa de dracs tradicional. A més, a les 12h la Marquesina de la via Júlia s’omplirà d’actuacions.

Es tracta d’una festa organitzada per l’Associació Multicultural Amanecer, l’Eix Nou Barris i hi col·laboren el Grup de Foc de Nou Barris, El Comerç de Nou Barris es mou, i Districte.

L’Any Nou xinès, també anomenat “Any Nou Llunar” o “Festival de la Primavera”, és la celebració més significativa de la Xina. Es defineix com el primer dia del primer mes en el calendari tradicional xinès. A diferència del calendari occidental, que es basa en un calendari solar, el calendari oriental xinès es basa en un calendari lunisolar, és a dir, la data indica tant la fase de la lluna com l’època de l’any solar.

El calendari lunar xinès és el registre més llarg cronològic de la història, ja que data de 2.637 a. de C., quan es va introduir el primer cicle del zodíac.

 

Entrades relacionades!

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies