TMB canviarà entre abril i setembre les vies de la línia 5 per eliminar les vibracions als pisos

Els veïns de passeig de Fabra i Puig insisteixen en fer revisions de les esquerdes aparegudes i medicions

TMB ha concretat finalment quan duran a terme les obres que han de substituir completament l’estructura de vies de la línia 5 de metro, entre Horta i Sagrera. Es farà en dues fases:

La primera, durant la Setmana Santa, del 9 al 18 d’abril. Aleshores es renovarà íntegrament la via de dos trams de 300 metres: entre Verdaguer i Sagrada Família i entre La Sagrera i Congrés, tot i que el tram afectat serà entre les estacions de Diagonal i Vilapicina. Així mateix, s’aprofitarà per obrir un pou per a l’entrada i sortida de material a Sagrada Família i retirar els materials que contenen amiant a Maragall.

A l’estiu, del 9 de juliol al 10 de setembre, es renovarà íntegrament la via des de Congrés fins a Horta. Aquest cop sí afectarà directament al tram noubarrienc. L’obra afectarà la mobilitat entre les estacions de La Sagrera i Horta – El Carmel. En total, 3 quilòmetres de via doble (12.000 metres de carril) s’enderrocaran i es tornaran a construir sobre una plataforma de formigó amb mesures antivibratòries.

Per minimitzar l’impacte en els usuaris i usuàries, els talls s’efectuaran en uns períodes en què la meitat dels dies són laborables i la meitat festius i es reforçaran les altres línies de la xarxa de metro. Durant el tall de Setmana Santa el reforç a la resta de línies serà al voltant d’un 20% i durant el tall d’estiu la xarxa es reforçarà entre un 8% i un 15%. També es reforçaran les línies de bus H8 (Diagonal / La Sagrera) i D50 (Virrei Amat / Verdaguer), que tenen un recorregut complementari al dels trams afectats. A més, hi haurà un servei de llançadora amb 30 autobusos articulats durant el tall de Setmana Santa i entre 19 i 22 autobusos durant el tall de l’estiu.

Aquest tram de 3 quilòmetres ha arribat al final de la seva vida útil, segons la mateixa TMB i està generant des de fa tres anys, vibracions en molts pisos, especialment al sector del passeig de Fabra i Puig, on han sortit esquerdes en alguns pisos.  TMB es va comprometre a fer revisions de les esquerdes i, de fet, ja n’ha fet alguna medició. Però el veïnat afectat inssiteix en conèixer tots els detalls i informes sobre aquestes revisions. Estan contents perquè comencin les obres i puguin acabar amb les molèsties de vibracions, però continuen amb la por al cos. i és que cal tenir en compte que són un veïnat que han viscut de prop l’aluminosi. “Demanem que TMB i Districte donin les explicacions oportunes a veïns i veïnes, i que ofereixin els resultats de les medicions realitzades i les solucions adients per als habitatges afectats”, reclamava ahir  l’AV Turó de la Peira a Twitter.

 

 

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies