L’Ajuntament licita les obres del nou Mercat de Montserrat

Els paradistes esperen que l’equipament estigui enllestit el 2024 perquè l’inici d’obres s’ha endarrerit uns anys

L’Ajuntament de Barcelona, a través de l’Institut Municipal de Mercats de Barcelona, ha licitat les obres per a la construcció del nou Mercat de Montserrat. L’edifici comptarà amb una superfície construïda de 10.045 metres quadrats distribuïts en dues plantes soterrani, planta baixa i altell. Les actuacions costaran 14 milions d’euros i la previsió és que les obres acabin el segon semestre de 2024. Fa temps que l’Ajuntament de Barcelona i els paradistes van acordar el projecte del nou mercat, previst d’iniciar a construir-se abans que s’iniciés la pandèmia. A la situació d’emergència s’hi van sumar altres retards administratius que han fet endarrerir les obres fins al març del 2022.

A l’illa on està situat l’actual equipament, també hi ha zones d’aparcament, el moll de descàrrega del mercat i petites zones de jocs infantils. La voluntat és construir el nou mercat a l’espai d’aparcament, de manera que l’actual edifici pugui continuar en funcionament fins que es posi en marxa el nou equipament. Els paradistes, però, demanen que es busquin alternatives per a que els clients puguin aparcar els vehicles.

El projecte configura l’edifici a partir de dos grans blocs. Sota rasant, hi haurà dues plantes soterrani per als espais d’aparcament i logística. I sobre rasant, hi tindran cabuda el supermercat de la planta baixa inferior, amb accés des del carrer Aiguablava, i el mercat a la planta baixa superior, amb accés des de la plaça pública de nova creació. També hi haurà un entresolat per a oficines i altres usos. Una de les característiques del nou edifici serà el tractament vegetal de les cobertes, que seran visibles des de molts punts de l’entorn.

 

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies