L’escola de circ Rogelio Rivel renova aquests dies la carpa

El centre de formació en arts escèniques substiteix l’antiga instal·lació per una més resistent a les tempestes

Divendres passat els alumnes i professors es van acomiadar de la segona carpa de circ de l’escola Rogelio Rivel. Dilluns es va desmuntar per deixar lloc a una de nova més resistent i sense elements de ferro que obstaculitzin la pista. La nova carpa ha estat finançada en bona part pel Districte de Nou Barris. Ja feia anys que des de l’escola es demanava ajuda per poder renovar unes instal·lacions malmeses pel pas del temps i els temporals, com la borrasca Glòria. Com a contrapestació a l’ajuda de l’Ajuntament, l’escola oferirà tallers i espectacles al barri, i en ocasions puntuals cedirà la carpa per celebrar actes veïnals o del Districte.

Aquesta serà la tercera carpa que tindrà l’escola, fundada l’any 1999. Al 2000 van comprar de segona mà la primera carpa, que ja tenia més de vint anys. Les fortes pluges i vent de la tardor de 2003 la van enlairar i van haver de tornar-la ha instal·lar entre professors i alumnes. Dos anys després van decidir canviar-la per la segona carpa, que es va fer comprada a partir de diverses peces comprades a Itàlia per abaratir costos. Tot i això el centre va haver de demanar un crèdit de 45.000 euros. El pas del temps es fa visible a les lones que cobreixen aquesta segona carpa, amb forats i desperfectes restaurats. El vent i la pluja sempre han estat un enemic per a les classes, que s’omplien de goteres i fred.

Amb la tercera carpa, que s’ha començat a aixecar esperen que tots aquests problemes desapareguin. La nova lona és molt més resistent i el que serien les parets de la carpa, anomenada la rodada, estan fetes de panells sandvitx que permeten tenir una temperatura de confort molt més sostenible.  Es preveu que les tasques per a instal·lar la nova carpa s’allarguin fins la setmana vinent.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies