L’Espai VilaVeïna es trasllada al centre cívic Torre Llobeta

A partir d’avui  l’Espai VilaVeïna al barri de Vilapicina i la Torre Llobeta té la seu física de referència per a l’equip de professionals especialitzats en les cures al centre cívic del barri, situat al carrer de Santa Fe, 2.  Hi és els matins de dimarts i divendres de 9.30 a 13.15h, i les tardes dels dilluns i dijous de 16 a 19.45h.

VilaVeïna és una iniciativa municipal que vol crear una xarxa comunitària conjunta entre equips professionals especialitzats, les persones que reben atenció i la ciutadania. Es conceb la cura com una tasca compartida i comunitària, no privada i individual, sobre la filosofia que cuidar en comunitat és millor que cuidar en soledat. Cada comunitat territorial té entre 10.000 i 30.000 habitants i  comparteixen tots els serveis i recursos sociosanitaris, amb l’objectiu que tothom pugui accedir-hi fàcilment i que es trobin a prop de casa.

En aquest espai es pot rebre orientació i ajuda per arribar als serveis o recursos municipals. Per a les persones cuidadores es desplegaran un seguit d’iniciatives que en facilitin la pràctica professional i en millorin les condicions laborals i el benestar, com orientació  i assessorament legal i laboral i proporcionar espais de trobada i respir.

Per a les persones que necessiten atenció, especialment infants de 0 a 2 anys que no estiguin matriculats a cap escola bressol, i persones de més de 75 anys que viuen soles o que tinguin una renda mitjana inferior als 7.500 euros anuals, s’impulsarà la planificació de l’atenció i la personalització de les cures a través dels equips del Servei d’Atenció Domiciliària (SAD), el suport a la tramitació d’ajudes i certificacions i la participació en bancs de moviment.

Fins al 2023 s’implementaran 16 unitats territorials, amb almenys una vilaveïna a cada districte. A Nou Barris, hi ha de moment la de Vilapicina i la Torre Llobeta. A la tardor està previst que es posi en marxa la de la Prosperitat.  El desplegament del projecte preveu la implantació de 115 vilaveïnes en total a tota la ciutat.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies