En marxa una campanya sobre tinença responsable d’animals a quatre punts de Nou Barris

Dos informadors ambientals informen  al veïnat sobre les ordenances i detecten pràctiques incíviques

Les queixes i la convivència entre tenedors de gossos i la resta de veïnat solen aparèixer amb freqüència a audiències públiques i consells de barri. Especialment per fets -no generalitzables a totes les persones amb gossos al seu càrrec- com no dur els gossos lligats al carrer o als parcs i no recollir-ne els excrements. Per aquesta raó Districte ha engegat una campanya de conscienciació per promoure una tinença responsable i cívica d’animals. Des del 22 de febrer, dos informadors ambientals informen la ciutadania dels articles 23 i 24 de l’Ordenança de Protecció, Tinença i Venda d’Animals del 2014 i de detecció de pràctiques incíviques. La Guàrdia Urbana, d’acord amb la seva disponibilitat, se suma a la campanya per reforçar el missatge.

Mitjançant una enquesta, s’interpel·la les persones propietàries de gossos per conèixer els hàbits relacionats amb la neteja, agrair les bones pràctiques o traslladar les recomanacions convenients. A més, se les informa sobre el contingut de l’ordenança i se’ls fa entrega de bosses compostables per a la recollida dels excrements.

De moment, la campanya s’ha executat a tres espais on habitualment hi ha conflictes: al Parc de la Guineueta i al Parc Central de Nou Barris entre el 22 de febrer i i el 4 de març; i a la plaça Verda de la Prosperitat del 28 de febrer fins a l’11 de març. Hi haurà un quart espai, encara per determinar, on els informadors hi actuaran del 28 de març a l’1 d’abril.

Segons l’Ajuntament, en la primera setmana a la Guineueta, es van interpel·lar 54 persones tenedores de gossos, de les quals només el 7% ho han estat per males pràctiques. Això sí:  malgrat que el 91% del total duia una bossa per recollir els excrements, únicament el 33% tenia una ampolla per mullar els orins.

La campanya pretén fomentar la responsabilitat de les persones que passegen amb animals de companyia a l’hora de recollir els excrements i netejar els orins dels gossos, respectar l’espai d’esbarjo dels infants de les escoles del voltant del parc de la Guineueta, que l’utilitzen com a pati escolar, i promoure el respecte i el manteniment de l’espai i el mobiliari urbà.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies