El Sindicat de l’Habitatge convoca una jornada per reivindicar l’antic camp de la Damm

El grup treballa per condicionar les instal·lacions per a les persones que l’ocupen

Fa temps que a l’antic camp de la Damm hi viuen un grup de persones. Han superat una primera ordre de desnonament amb l’ajuda del Sindicat de l’Habitatge de Nou Barris, que des de fa unes setmanes ha engegat un pla per al terreny. Aquest pla passa, en primer lloc, per millorar les condicions les antigues instal·lacions esportives, abandonades des de fa 16 anys. Ja han convocat un parell de jornades de treball, en què han netejat la gespa i projectat altres millores. En un segon terme, volen planificar uns usos comunitaris per a l’espai.

La jornada d’avui té, si la pluja ho respecta, el següent programa:

10h xocolatada

11h assemblea

12h feina

14h vermut electrònic

Això topa amb el procés que va engegar l’Ajuntament per transformar l’espai, junt amb el carrer del Pintor Alsamora. El procés participatiu va acabar, tot i que encara no hi ha un projecte definitiu del que es farà al solar. Segons va afirmar el regidor, Xavier Marcé, al Consell de Barri de Porta, es plantegen com a idea de partida construir-hi un equipament esportiu i un espai enjardinat. Ara per ara no s’ha decidit si s’edificaran pisos protegits, malgrat que en el passat era una de les idees que es van llençar.

Pel que fa a les persones que hi viuen, Districte al·lega que ara mateix viuen en una situació d’infrahabitatge, ja que l’espai no reuneix condicions dignes i que ja s’ha demanat solucions a la unitat que s’encarrega de l’emergència habitacional, per a les persones afectades.

El camp de la Damm és en desús des de fa 16 anys, quan el club de futbol es va traslladar al camp de l’Horta. En aquell moment l’Ajuntament preveïa unes obres que havien de desplaçar uns metres el camp cap al passeig de Valldaura per ampliar el carrer del Pintor Alsamora. Un projecte que no va arrencar mai. L’Ajuntament va comprar fa uns anys el solar a l’empresa funerària Àltima -a canvi que el tanatori previst es construís al costat de Can Valent- per convertir-lo en una illa amb equipaments i pisos socials, tot per definir.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies