Vuit equipaments de Nou Barris participen a la Marató per l’Emergència climàtica

L’objectiu final de la campanya és reduir durant quatre setmanes els consums d’aigua i llum, i sensibilitzar-ne les persones usuàries

Un any més l’Ajuntament engega la Marató per l’Emergència Climàtica. Quatre setmanes, entre el 4 de març i l’1 d’abril, en què es pretén aconseguir l’estalvi energètic a equipaments municipals. En el cas de Nou Barris, són vuit els espais que hi participen: la Seu del Districte, Can Verdaguer, el Casal de Barri Trinitat Nova, el CEM Can Dragó, el CEM Can Cuyàs, el CEM Artesania, el CEM Turó de la Peira i el CEM Cotxeres Borbó. Durant les quatre setmanes, es fa un control dels consums d’aigua, electricitat i gas natural amb els quals podem calcular les emissions de CO2 associades, amb l’objectiu de rebaixar els consums respecte el període de referència.

La Marató de l’Ajuntament de Barcelona és una campanya de sensibilització i bones pràctiques pel que fa a l’ús i el consum d’energia i aigua, amb l’objectiu final de reduir durant quatre setmanes els seus consums, i desenvolupar accions per sensibilitzar a persones treballadores i usuàries en la necessitat de lluitar contra el canvi climàtic.

Amb accions com aquestes es vol sensibilitzar la ciutadania que, si parem atenció a com consumim l’energia, amb petites accions quotidianes podem reduir la nostra petjada ambiental, aconsguir un ritme de consum d’aigua i energia més sostenible i minimitzar la nostra contribució al canvi climàtic.

L’estalvi aconseguit per equipaments esportius i escoles s’utilitzarà, majoritàriament, per fer millores en els mateixos equipaments. L’estalvi de la resta d’edificis es destinarà a projectes de lluita contra l’emergència climàtica i, en aquesta edició, també al Banc del Moviment, el servei municipal que ofereix, en préstec temporal, cadires de rodes, caminadors, crosses, llits articulats i altres productes de suport a persones amb discapacitat o dificultats de moviment, evitant al mateix temps la generació de residus, el malbaratament de recursos i fomentant l’economia circular.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies