La Prosperitat reclama conservar el batxillerat al nou Institut Escola el Molí

La comunitat educativa de l’Institut Galileo Galilei s’oposa a la forma com s’ha previst la unió amb l’Escola Prosperitat

Les famílies i l’equip de l’Institut Galelio Galilei i de l’Escola Prosperitat van rebre amb sopresa la notícia de la fusió dels dos centres en un nou Institut Escola el Molí, un nom que agafa del carrer on s’ubica. El fet és que la unió dels dos centres, que de per si ja tenen una relació constant ja que només els separa una porta, pot suposar un trasbals per a alumnes i famílies. Sobretot els adolescents que ara cursen secundària i que temen perdre l’oferta de batxillerat.

El nou Institut Escola el Molí ofertarà ensenyament des dels 3 fins als 16 anys. Això faria que l’alumnat s’hagi de desplaçar a altres instituts del barri, com el Nou Barris. Una situació que ara per ara rebutgen, com ho demostren les pancartes que han penjat a les façanes, però també al voltant dels dos centres.

 

Especialment preocupats estan aquells joves que, quan es van matricular al centre, ja tenien en ment acabar allà els estudis preuniversitaris. Es dona el cas que l’Institut Galileo Galilei va ser una victòria de la lluita veïnal, en un moment, a mitjans dels anys 80, en què no hi havia prou places de secundària ni a la Prosperitat ni als entorns. Ara, la incertesa sobre si s’acabarà ofertant batxillerat al Molí centre les preocupacions.

D’altra banda, la comunitat educativa del Galileo Galilei també té dubtes sobre les conseqüències que el canvi a institut escola pugui tenir sobre l’alumnat. D’una banda, temen perdre la categoria de centre de màxima complexitat, que ofereix més recursos, i passar a institut escola sense el temps suficient per fer la transició. A més, qüestionen si canviarà l’horari i serà partit o intensiu; i tenen por que tot plegat acabi suposant desmotivació i absentisme.  Molts interrogants en una decisió presa “als despatxos” i de la qual ara esperen respostes. De moment, estan recollint signatures  per salvar el batxillerat i preparen mobilitzacions.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies