Engega l’àrea verda d’aparcament a la Prosperitat

El proper barri on s’implantarà la regulació de l’aparcament al carrer serà Porta, al mes de maig

Avuim 21 de març es posa en funcionament l’àrea verda a la Prosperitat, convertint-se en el segon barri del districte amb l’aparcament regulat, després de Vilapicina i la Torre Llobeta, que ha acollit l’àrea verda 26 en dues fases, la darrera el passat mes de novembre.

Els carrers de la Prosperitat s’han pintat en les darreres dues setmanes de verd i s’hi han instal·lat parquímetres.  En total hi hauran 750 places d’àrea verda i s’han creat 495 noves places per a motos, a més de 140 noves places d’àrea de distribució urbana de mercaderies, les conegudes com a àrees DUM. S’han deixat, però, sense pintar les places de l’aparcament provisional de l’illa de la Ideal Plàstica Flor, en espera de l’inici de la construcció dels equipaments projectats, així com a la zona de Renfe Meridiana que pertany als propietaris dels pisos.  

Amb l’àrea verda es pretén protegir l’aparcament en superfície per al veïnat que hi té a la Prosperitat empadronat un vehicle al barri. Com passa sovint en aquests desplegament, però, també hi ha hagut un sector crític, contrari a l’aparcament per pagament.

 

 

El veïnat amb un vehicle empadronat amb una adreça de la Prosperitat no ha de fer cap gestió per obtenir la identificació. L’Ajuntament envia una carta informativa sobre la seva zona de resident i un fulletó informatiu sobre l’ús de l’estacionament com a resident.  Els nous residents empadronats han de sol·licitar els drets d’estacionament de resident a l’Oficina Virtual de l’Ajuntament de Barcelona, trucant al 010 o, mitjançant la sol·licitud de cita prèvia, als Punts d’Atenció Ciutadana B:SM.

Tot i que s’han instal·lat parquímetres, l’Ajuntament recomana als residents i usuaris utilitzar l’aplicació mòbil gratuïta ONaparcar residents. Allà es poden obtenir tiquets des d’un dia i, com a màxim, fins a final d’any. En ser un tiquet digital no cal col·locar cap distintiu ni tiquet en paper al vehicle. 

Pel que fa als no residenta, es recomana fer els pagaments amb l’aplicació mòbil SMOU. Permet pagar la rotació a les places blaves i verdes de forma digital i obtenint un tiquet digital que tampoc cal col·locar dins el cotxe.

La zona 32 s’estendrà cap a Porta

La Prosperitat estrena la zona número 32, que està pensada per anar creixent i englobar també Verdum, el Turó de la Peira, Can Peguera i la Guineueta abans de finals d’any. De moment hi ha data per a l’ampliació cap al barri de Porta. Serà el 2 de maig. Aquesta setmana ja començaran els treballs previs de senyalització i pintura, així com la instal·lació dels parquímetres. També està previst que l’Ajuntament comenci a enviar les cartes informatives al veïnat.

Amb aquesta ampliació al maig, es regularan 1.236 noves places verdes. A més, està previst crear 342 noves places d’àrea Motos, 161 noves places d’àrea DUM, i 50 places d’àrea Blava.

 

L’àrea verda 32 quan, al maig, s’ampliï de la Prosperitat cap a Porta

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies