Dissabte, abril 13, 2024
El Turó de la PeiraSocietat

Reciclen una cabina de telèfon com a punt d’intercanvi de llibres

L’AV del Turó de la Peira i l’Arxiu Històric de Roquetes-Nou Barris són darrere la iniciativa amb la intenicó de fomentar la lectura

Fa més de cinc anys que la cabina de telèfons del passeig del Turó de la Peira no funciona, i simplement seguia allà com un record nostàlgic d’una època en què no existien els mòbils. Finalment l’AV del Turó de la Peira i l’Arxiu Històric de Roquetes-Nou Barris van tenir la idea de reconvertir la cabina en quelcom útil per al barri. Van pensar en un punt d’intercanvi de llibres gratuït, on el veïnat pogués agafar i deixar llibres. “La idea és fomentar que la gent llegeixi, posant al seu abast llibres de forma gratuïta” explica Antonio Silva, de l’associació de veïns. Fa uns dies van fer realitat el seu plan.

Per convertir la cabina en un punt d’intercanvi de llibres tan sols han necessitat uns plafons, un parell de baldes i un grapat de llibres de segona mà. Han instal·lat les baldes per sobre del telèfon avariat, i amb els plafons han folrat l’estructura de la cabina. No són plafons qualsevols, sinó que mostren fotos antigues de la zona. “Hem posat fotografies de Les Basses als anys setanta i altres imatges del barri, com un a més a més. Provenien d’una exposició que vam fer des de l’arxiu, i creiem que és una bona manera de recuperar la memòria històrica local- afegeix Arnaldo Gil, de l’Arxiu Històric Roquetes-Nou Barris- També hem posat reproduccions d’algunes publicacions veïnals. I hem senyalitzat que es tracta d’un punt d’intercanvi de llibres”.

Un cop estrenada la cabina-biblioteca, volen veure com evoluciona l’intercanvi de llibres i, sobretot, comprovar si els passejants i el veïnat respecten la instal·lació i els llibres. Si la rebuda és bona, no descarten repetir la iniciativa en algun altre emplaçament. De moment avui dimarts ja han hagut de fer alguna reparació i reomplir els llibres, ja que no en quedava cap.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies