Districte preveu iniciar la reurbanització de la darrera fase de la Guineueta al gener de 2024

El govern de Nou Barris va explicar el calendari al veïnat a l’Audiència i al Ple

Fa molt temps que el veïnat de la Guineueta reclama la reurbanització dels interiors dels edificis situats en el triangle entre el carrer del Castor, la via Favència i la rambla del Caçador. Es tracta d’uns espais plens d’escales, amb mobiliari malmès i un aspecte degradat pel pas del tempt. Se li afegeix un altre problema: les voreres estretes i amb obstacles en zones com el carrer de la Gasela o la mateixa via Favència. Un veí amb cadira de rodes explica que prefereix pujar el carrer del Castor per la calçada que no pas per la vorera, perquè no és segur. Aquest veí no pot atravessar molts dels espais interiors per les escales que hi ha. A més, el veïnat assenyala que els parterres estan a tocar de les façanes i la humitat perjudica els edificis que tenen aluminosi. Per tot plegat l’AV Guineueta reclama que es tiri endavant la reurbanització de la zona, la darrera pendent d’actualitzar.

Aquest tema va sorgir a l’audiència pública i al plenari de districte d’aquesta setmana, i el regidor Xavier Marcé els va anunciar i explicar el calendari. El proper mes de juny Districte convocarà el concurs per redactar un avantprojecte que s’espera que estigui enllestit al desembre. Acte seguit, al gener de 2023, sortirà a concurs la redacció del projecte executiu. Segons els càlculs, el projecte executiu estarà acabat al novembre de 2023 per tal que les obres puguin començar al gener de 2024.

Les obres formaran part, doncs, del proper mandat, i és que necessitaran un pressupost molt elevat. S’ha de transformar uns 19.000 metres quadrats i amb una extensió tan gran es calcula que caldrà una inversió d’uns  10 milions d’euros.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies