Vint anys d’horts comunitaris a Can Masdeu

La masia va viure ahir una jornada de celebració amb activitats i una exposició per la pista forestal que condueix a la casa

Ja fa vint anys que veïns i veïnes de Nou Barris, i algunes entitats conreen els horts comunitaris de Can Masdeu. Ahir diumenge el col·lectiu ho va celebrar amb una jornada en què es va programar activitats infantils, tallers, dansa, concerts i un dinar popular. També es va aprofitar per donar a conèixer la relació de la vall de Can Masdeu -i en extensió, les masies de Nou Barris- amb els torrents i rieres de la zona.

La jornada festiva va començar amb una passejada organitzada per l’Arxiu Històric de Roquetes-Nou Barris. Una vintena de persones van pujar des de la plaça de Karl Marx fins a la font de Santa Eulàlia, comprovant pel camí les rieres i, fins i tot, el col·lector que en recull les aigües. Un cop a la font de Santa Eulàlia, membres de l’Arxiu van posar en valor aquest indret com un racó de trobada històric del veïnat noubarrienc. També van visitar la bassa gran de Can Masdeu i van acabar a la masia amb una xerrada sobre l’aigua i els aqüeductes de Nou Barris.

https://twitter.com/MiquelRoman/status/1508015713918795777

També en la temàtica de l’aigua, els visitants de la serra van poder veure una exposició ben original sobre les mines, canalitzacions, dipòsits i fonts d’aigua a la Collserola noubarrienca. Els diversos planells penjaven de llargues cordes situades entre els arbres de la pista forestal que puja des de la carretera Alta de les Roquetes fins a Can Masdeu. 

 

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies