La comunitat dels habitatges cooperatius Cirerers inauguren l’edifici

Després de dos anys d’obres, arrenca el projecte amb una trentena de famílies i espais compartits

Ha arribat el gran dia  per a una trentena d’unitats familiars que han apostat per viure en un model diferent d’habitatge. És la comunitat de l’edifici de cohabitatge Cirerers, que avui celebra el lliurament de les claus amb una festa a les 17.30h a la plaça de les Dones de Nou Barris. L’edifici es va començar a construir just a l’inici de la pandèmia, un fet que, entre d’altres, ha suposat un endarreriment d’uns mesos respecte a la previsió inicial.

L’edifici té dues grans peculiaritats. La primera, és que és, l’edifici o un dels edificis més alts de la península construïts amb una estructura de fusta. Un tipus de construcció més sostenible, d’acord amb la filosofia de la comunitat. Té vuit plantes i una trentena de pisos. A més, i aquí ve la segona peculiaritat, comuna als edificis cooperatius, és que hi ha espais compartits per tot el veïnat. Un exemple és la biblioteca als baixos, els dos terrats-miradors o la sala de la bugada. Això fa que els pisos alliberin espai i pugui concentrar-se el més bàsic. Hi ha diferents mides de pis, des dels 40 metres quadrats als de 60.

Als baixos de Cirerers també s’estrena un negoci cooperatiu, un economat social que just celebrarà la festa d’inauguració demà divendres a partir de les 16h. I és que la comunitat tenia clar que el local dels baixos s’havia de dedicar a alguna finalitat social o sostenible. El lloguer de l’espai contribuirà a les despeses del veïnat de Cirerers.

 

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies