Dimecres, febrer 28, 2024
Nou BarrisSocietat

Nou Barris celebra la Primavera Republicana amb la recuperació de la cercavila i ofrena floral

La Taula per la República de Nou Barris recupera la presencialitat i estrena nova pancarta

És 10 d’abril, però és el diumenge més proper al dia 14 i això comporta que la Taula de Nou Barris per la República celebra la seva jornada d’homenatge i ofrena floral. Després de dos anys marcats per la covid, avui es recupera la tradicional cercavila entre la plaça del Virrei Amat i la plaça de la República. Serà a les 11h del matí i de camí es farà una ofrena floral al lloc on va caure el darrer maqui urbà, Facerias, a la plaça de la Madres de la plaça de Mayo; i a Salvador Alloza, qui va ser carter de l’actual de Porta als anys 30, però, a més, va ser militant d’ERC al territori.

En aquesta cercavila, l’organigtzació, la Taula de Nou Barris per la República, estrena pancarta i lema. Deixa enrere l’històric “Dels Borbons a la República” per reivindicar “La República és futur, feixisme mai més”. 

Un cop davant l’Estàtua de la República, tindran lloc els parlaments. Hi participaran una representant del SAP Muntanya, que exposarà la situació i les seves demandes sobre el Centre Integral de Salut Cotxeres; i també s’escoltarà un representant de l’Associació Catalana d’Expressos Polítics i al regidor de Memòria Històrica, Jordi Rabassa.

A continuació, tindrà lloc l’actuació de la coral dels Iaioflautes als Jardins de Llucmajor, on es clouran els actes amb una ofrena floral al monument en record als lluitadors i lluitadores per la II República.

I aprofitant la jornada, us deixem la història de l’Estàtua de la República, del nostre projecte -en col·laboració amb l’Arxiu Històric Roquetes-Nou Barris- Relligant Nou Barris.

La Primavera Republicana 2022 es dedica a recuperar la memòria de la lluita pels drets i les llibertats que les dones van aconseguir durant la Segona República, quan van votar per primera vegada, van conquerir l’espai públic o van impulsar l’associacionisme femení. Un avenç social que es va perdre amb la dictadura franquista, però que va mantenir en la lluita moltes dones que es resistien a renunciar als ideals republicans. Promogut per la Regidoria de Memòria Democràtica de l’Ajuntament de Barcelona, ha organitzat el cicle, que és un homenatge a totes les dones lluitadores que van ser doblement reprimides: com a republicanes i com a dones.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies