Comencen a construir a dos dels solars de la Maladeta

Núñez y Navarro inicia l’edificació que el veïnat va voler aturar amb els horts urbans ocupat

Han estat més de deu anys de “lluita veïnal contra l’especulació i la densificació del barri”, però finalment les màquines han començat a treballar a un dels solars del carrer de la Maladeta per construir-hi pisos, mentre a un altre també s’anuncien obres. Són els terrenys que pertanyen a Núñez y Navarro, situats als dos extrems del carrer. Un d’ells, el que toca al carrer del Doctor Pi i Molist, va ser desnonat fa sis mesos, després d’alguna pròrroga per la mediació del Districte de Nou Barris, arran la demanda dels hortolans de poder recollir la darrera collita. Un cop es van esborrar els horts, des del setembre unes tanques encerclen aquest dos solars, propietat de l’empresa immobiliària Núñez y Navarro.

La demanda de zona verda i equipaments

Els horts urbans van sorgir de forma espontània, d’un en un, cap al 2010, en els solars que van deixar els enderrocs de cases baixes programats pel PERI de Porta. El veïnat sempre ha defensat que els horts urbans no eren l’objectiu, sinó un mitjà per aturar-hi la construcció i lluitar per fer d’aquell una rambla verda, que compensés la densificació del barri. Amb el temps, van acceptar la idea de dedicar també espai a equipaments per al barri, com un gimnàs i sala d’actes per a l’escola Splai, situada just al davant, i que no en té al seu recinte. També es demanar fer dels horts de la Maladeta un espai públic que es definís en un procés participatiu.

L’Ajuntament va arribar a negociar amb Núñez y Navarro però les exigències de l’empresa no van fer viable cap acord. Ara, entre els dos solars en procés d’edificació, queden encara alters terrenys pertanyents a propietaris més petits. Aquí encara sobreviuen alguns horts urbans i es manté una certa esperança d’aconseguir-hi pisos protegits i algun equipament.

 

Alguns horts encara resisteixen a Maladeta, entre els dos solars on han començat les obres

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies