Els tarongers del Pla de la plaça de les Madres de Mayo | Vídeo

Dies de gaudir de les flors i l’aroma d’aquests arbres frutals, amb poca presència al districte

Hi ha uns 3.300 tarongers a la ciutat de Barcelona, però d’aquests pocs s’alcen a Nou Barris. El 35% de tots el que hi ha la ciutat embelleixen els carrers de Sant Andreu, on fins i tot un grup de voluntaris espigola les taronges amargues un cop a l’any per fer-ne melmelada destinada a persones en situació de vulnerabilitat. Una iniciativa que s’ha estès a altres quatre districtes, entre els quals no figura Nou Barris que, com diem, no té gaires exemplars. Tanmateix, el grupet que en tenim han esdevingut emblemàtics. Se situen al Pla de la plaça de les Madres de Mayo i envolten la plaça i  la font que ret homenatge a les dones, les mares, que van organitzar-se i lluitar pels detinguts desapareguts per la dictadura argentina.

Són tarongers agres, o amargs, provinents del sud-est d’Àsia. Aquests dies hem pogut veure la seva característica flor blanca. També el seu aroma, un perfum que impregna l’ambient. Al mateix temps, els arbres es van omplint de taronges. Aquestes, però, no es poden menjar i no seran convertides en melmelada. Però fins que no caiguin a terra, són un bonic espectacle i toc de color en aquest racó de Porta.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies