El Mercat de la Mercè des de la perspectiva de les dones rere el taulell

El Centre Cívic Torre Llobeta exposa ‘Dones i oficis del mercat’

El 60 aniversari ja ha acabat junt amb el 2021, però el Mercat de la Mercè continua encara organitzant algunes activitats, com l’exposició que acull fins al 30 d’abril el Centre Cívic Torre Llobeta. Es tracta de ‘Dones i oficis’, impulsada per l’Associació de venedors del Mercat de la Mercè. Un recull de fotografies amb visió femenina, de dones emprenedores al capdavant dels seus negocis, darrere el taulell i sempre amb un somriure a la cara.

60 anys d’història

El Mercat de la Mercè és un dels més actius i en millor forma de Nou Barris. El mercat disposa de 53 parades i dos comerços: una botiga de roba i la floristeria que dona color al passeig de Fabra i Puig des del dia de la inauguració.

El mercat es va construir als terrenys de la masia de Can Basté -de fet, a pocs metres del casalot, en un moment en què la zona estava experimentat un gran creixement de població, amb la construcció dels blocs del Turó de la Peira, però també a la part de Torre Llobeta i de Porta. Es  va inaugurar de manera oficial el 19 de març de 1961 i va entrar en funcionament fins al 8 d’abril del mateix any. Én aquell moment era el segon mercat construït al districte actual (aleshores el territori formava aprt de Sant Andreu del Palomar). Inicialment havia de dir-se Mercat de Santa Eulàlia de Vilapicina, ja que llavors l’actual passeig de Fabra i Puig es deia passeig de Santa Eulàlia.

Des de l’inici va viure una gran activitat, amb llargues cues. Un escenari que ha canviat amb el temps, com a la resta de mercats de la ciutat. Però encara manté un bon ritme i algunes de les famílies que el van estrenar l’any 1961. Per celebrar l’aniversari, l’Institut de Mercats ha recollit, precisament, els records d’alguns dels paradistes.

L’any 2011 va rebre el premi al “Millor mercat del món” que atorga l’Institut Municipal de Mercats de Barcelona, després d’esdevenir el primer mercat municipal a associar-se a un eix comercial.

I recentment ha estrenat una nova estètica, amb unes façanes remodelades que donen més llum a l’interior i incorporen uns llistons de fusta que volen recordar les persianes dels comerços antics, al mateix temps que es genera també un petit porxo al llarg de l’equipament.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies