Una recepta fàcil i ràpida per fer la mona a casa

Us expliquem com fer un pa de pessic fet a base de gotets de iogurt

Demà és el dia de la Mona. Si seguiu la tradició, podeu comprar-la o bé fer-la a casa. Us proposem una recepta molt fàcil i ràpida per elaborar el pa de pessic, la base sobre la qual podreu guarnir i complementar amb xocolata, nata, crema o el que més us agradi.

Es tracta de la recpeta coneguda popularment com la “dels gotets de iogurt”. I és que serà una coca de iogurt, i les mesures de la resta d’ingredients les farem amb un gotet de iogurt (o diversos, com us vagi millor). Els ingredients són els següents:

1 iogurt natural, millor si no és ensucrat
1 gotet de iogurt d’oli
2 gotets de iogurt de sucre
3 gotets de farina de rebosteria
3 ous
Mig sobre de llevat

Com a ingredients opcionals, podeu comptar amb ratlladura de llimona si li voleu donar un toc de sabor a llimona; o bé trossets de xocolata.

L’elaboració és aquesta:
Primer anem preescalfant el forn a 180ºC i preparem el motllo del pa de pessic, per tal que no s’enganxi, amb mantega. Si és de silicona, no caldria més que tenir-ho a punt.
A continuació, buidem el iogurt a un bol  i hi afegim 3 ous, un got de iogurt d’oli i els dos gots de iogurt de sucre. Ho barregem tot bé.
Un cop ho tinguem, hi afegim de mica en mica, mentre anem abrrejant, els tres gots de farina (que es pot tamisar abans si es vol, perquè quedi més espongós el pa de pessic) i mig sobre de llevat.
Ara seria el torn d’afegir  a la massa la ratlladura d’una llimona o els trossets de xocolata. I cap al motllo primer i després dins el forn.  Posarem calor a dalt i a baix a 180 graus, durant 35 minuts. És important no obrir en cap moment el forn per evitar que el pa de pessic baixi.
Després dels 35 minuts, comprovem que el pa de pessic de iogurt està bent fet. Per això, el punxem amb un escuradents, una broqueta o un ganivet. Si surt sec, ja podem apagar el forn i treurem el motllo amb el pa de pessic en uns minuts.

El deixem refredar i el podem complementar amb xocolata desfeta per sobre, melmelada, nata, crema o el que preferim. També li afegirem els pollets, plomes, ous de xocolata, ninos o qualsevol decoració que ens agradi.

I, per últim, en gaudirem! Bon profit!

 

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies