Aprovada la solució al pas de vianants més perillós de Vallbona

S’obrirà un altre pas sota les vies exclusivament per a vianants al costat de l’actual pont d’Oristà amb Torre Vella

Aprovada la mesura que solucionarà un dels grans problemes per als vianants de Vallbona. Actualment la part baixa del barri es troba dividida en dos, pel pont de les vies del tren. Per anar d’una banda a l’altra, vianants i vehicles comparteixen dos estrets passos sota el pont. No hi ha vorera i és tan estret que cal prestar atenció per no coincidir a dins del pas amb un autobús. És una connexió important, ja que a una banda hi ha equipaments com el camp de futbol o el casal de barri; i a l’altra hi ha l’escola, la farmàcia i les entrades i sortides del barri cap a la resta de al ciutat o les autopistes.

Per això, fa anys que el veïnat de Vallbona reivindicava una solució que connectés millor el barri i garantís la seguretat dels veïns i veïnes. Encara es pot veure una de les pintades reivindicatives a un costat del pont. Fa uns anys s’hi van instal·lar semàfors a les dues boques del pont, per regular el trànsit i facilitar el pas dels vianants. Una actuació que millorava la situació però no la resolia. Doncs bé, ara per fi s’ha aprovat l’obertura d’un nou pas inferior que separarà als vianants del trànsit rodat.

 

L’Ajuntament invertirà 2,42 milions d’euros en el nou accés, que es construirà al costat de l’actual pas. Tindrà una amplada d’11 metres i una llargària que superarà els 13 metres. Per fer-ho realitat, el nou calaix es construirà allà mateix  i es col·locarà sota les vies mitjançant l’empenta de l’estructura amb gats hidràulics recolzats sobre un mur auxiliar d’empenta. Un mètode que fa necessari el reforç de les vies ferroviàries que passen per sobre. Durant les obres, l’aparcament situat al costat del camp de futbol del Ràcing Vallbona queda anul·lat, ja que serà utilitzat per desar-hi el material d’Adif.

El projecte contempla una situació temporal, provisional, fins tenir el planejament urbanístic actualitzat segons els criteris del Consorci del Besòs. Els vianants es desplaçaran pel nou pas inferior, i els vehicles i les bicis continuaran transitant pel pas existent. Quan la urbanització ja sigui definitiva, el trànsit de vehicles i bicis es produirà pel nou pas inferior, i es deixarà l’actual per al trànsit de vianants. En tot cas, el pas nou ve acompanyat d’una urbanització amb zones verdes i d’estada.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies