Reobre el tram afectat per obres de la línia 5 de metro, entre Vilapicina i Diagonal

Després de 10 dies, el servei recupera la normalitat fins a la nova fase d’obres, a l’estiu

Dia de recuperar la normalitat després de les vacances de Setmana Santa. També a la línia 5 de metro, que ha estat tallada des del passat 9 d’abril entre les estacions de Vilapicina i Diagonal. Ha estat la primera fase de les obres programades per renovar completament l’estructura de vies entre Horta i Sagrera.

Aquests dies, s’han fet obres prèvies, necessàries per preparar les grans intervencions que es faran a l’estiu. S’ha posat a prova un nou pou tècnic que s’ha obert a la cruïlla del carrer Provença i l’avinguda Gaudí, prop de la Sagrada Família, per poder extreure runa i introduir  maquinària i materials directament al túnel de la línia 5.

A més, entre Verdaguer i Sagrada Família s’ha substituït el balast (llit de pedres que estabilitza la via), les travesses de fusta per unes de formigó i les fixacions antigues per altres noves elàstiques. Tot per reduir les vibracions en els edificis pròxims. També s’ha renovat la plataforma de via existent entre les estacions de La Sagrera i Congrés, on s’hi ha agfegit nous drenatges de gran capacitat per evacuar qualsevol entrada d’aigua. Els murs laterals compten ara amb una manta antivibratòria a la base dels murs laterals. Aquest serà el tipus de superestructura de via que s’aplicarà a l’estiu a tot el tram fins a Horta.

 

Sens dubte la represa del servei serà tot un alleujament per a uns usuaris que han hagut de buscar vies alternatives o bé fer ús dels busos llançadora. Un servei que ha viscut alguns moments de saturació els dies laborables i que ha suposat un augment considerable del temps del trajecte.

Tot plegat s’ha fet per acabar amb les queixes veïnals per vibracions, molèsties per soroll i aparició d’esquerdes als habitatges. L’empresa, ara per ara, desvincula les esquerdes de les vibracions, davant les queixes dels veïns, sobretot del Turó de la Peira, que exigeixen un estudi i una reparació de les parets malmeses.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies