L’Arxiu Històric Roquetes -Nou Barris estrena un conte per Sant Jordi

Josep Maria Babí presenta ‘La Casa de la Bruja. Cordelia y el fuego fatuo’

Enguany l’Arxiu Històric de Roquetes-Nou Barris no estrena cap llibre sobre el passat del districte. Aquest Sant Jordi estrena un relat, ‘La Casa de la Bruja. Cordelia y el fuego fatuo’, que barreja realitat i ficció. La Casa de la Bruja és ni més ni menys que el Xalet de la Trinitat Nova, conegut al barri i als voltants per aquest nom. En part per la seva silueta, i en part perquè en el passat, el veïnat de la Trinitat Vella veia des de casa seva les finestres il·luminades de la casa.

L’autor del relat, Josep Maria Babí, també membre de l’arxiu, s’ha inspirat en les persones que van encendre aquelles llums, que van viure al Xalet. I, a partir d’aquí, ha teixit una història en la qual apareixen, fins i tot, focs follets. “La intenció de l’arxiu amb aquest conte és crear una sèrie de relats, contes, que parteixin d’elements de la nostra història i que arrelin a la memòria popular”, ha explicat Josep Maria Babí.

El conte té el format de la minirevista El Petit Arxiu. Si voleu llegir-lo, els trobareu a la paradeta que habitualment l’entitat posa a la marquesina de la via Júlia. També a les llibreries que solen distribuir les publicacions de l’arxiu, com ara la Llibreria La Fosca de la Trinitat Nova. I, en tot cas, sempre podeu anar a la seu de l’Arxiu Històric de Roquetes -Nou Barris, a l’Espai via Favència.

Josep Maria Babí amb ‘La Casa la Bruja’

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies