Què trobareu avui a Nou Barris per Sant Jordi?

Recuperem la diada de la rosa i el llibre, amb la vista posada al cel

El primer Sant Jordi en condicions postpandèmiques s’enfronta als núvols i el vent. Una situació que pot aigualir les activitats i les fires de llibres i roses. Creuem els dits perquè el temps aguanti i ens permeti sortir al carrer i gaudir d’aquest dia especial. Què trobarem a Nou Barris?

Tradicionalment l’epicentre havia estat la Marquesina de la via Júlia i la seva fira de llibres i roses, amb una majoria de paradetes instal·lades per entitats i equipaments del districte. Els darrers anys el passeig de Fabra i Puig-plaça Virrei Amat s’ha convertit en un altre eix important, arran l’obertura de llibreries a la zona tan importants com la Santos Ochoa, Abacus, La Font de Mimir o la recent estrenada Ohana Books.  Aquestes llibreries han portat a Nou Barris signatures d’autors i han donat la possibilitat al veïnat de comprar i donar suport a comerç de proximitat. Avui per reforçar aquest eix, el passeig de Fabra i Puig tanca de 9 a 20h i es converteix en un passeig cívic.

També a la Guineueta trobareu una matinal d’activitats. I les Roquetes faran tota una festa aprofiten per celebrar la Fira d’Abril, amb una porta il·luminada inclosa, a la plaça de les Roquetes.  Ben a prop, a l’Ateneu, teniu el festival Ròmbic, de titelles per a adults.

Us detallem aquestes i altres propostes:

A partir de les 11 h: Matinal de Sant Jordi a la Guineueta. Lloc: plaça de ca n’Ensenya. Amb actuacions musicals, mercat de segona mà, tallers familiars i contacontes. Organitzen: Masia de la Guineueta, Espai Petita Infància Guineueta i Esplai Guineueta

11 h Familiarts al centre cívic Can Basté: Càpsula infantil de cuina “Roses dolces i salades”. Una recepta que admet moltes possibilitats segons els ingredients triats, faran una versió dolça i una salada de roses amb pasta de full. A càrrec de Cèlia Verdugo. Per a nens i nenes de 6 a 10 anys. Activitat gratuïta però cal inscripció prèvia presencial.

A partir de les 11h Feria d’abril de les Roquetes (jornada 1). Organitza: AV Roquetes a la plaça de les Roquetes
– D’11 a 13 h Jocs infantils
– A partir de les 11 h Mostra i venda de productes de les artesanes de Més per Menys
– 14 h Paella popular
– 17.30 h Xocolatada popular
– De 18 a 22 h Actuacions musicals a càrrec d’Escola de Ball A Tot Compàs, la Fuente de Sevillanas i Ass. Cultural Mayna de Can Cuiàs.
– 22 h Actuació d’El Rumbo

18h Havaneres amb el grup L’Espingari acompanyades de rom cremat davant del Casal de Barri de la Prosperitat, al carrer de Pablo Iglesias.
Organitzen: Casal de Barri de Prosperitat i Associació de Gent Gran del Casal Prosperitat

19h Cicle de cançó intercultural “Trobem-nos” al centre cívic Torre Llobeta: concert Rosa Sánchez canta Cupaima. Rosa Sánchez i Héctor Serrano presenten el seu particular homenatge a Chavela Vargas. Entrada gratuïta. Més informació i reserves: http://ow.ly/NzcV50IOR6I

19h Sant jordi a Can Basté: “Plegades: creacions poètiques, il·lustrades i autoeditades”. Recital de poesia, micro obert i market. Descobrirem l’univers creatiu de diferents joves creadores i creadors, com és el seu procés d’escriptura, perquè han escollit la poesia com a mitjà d’expressió, com transiten per altres arts i finalment com fan el salt a l’autoedició. Vine i anima’t a recitar una poesia pròpia, o tria’n una d’algú altre que vulguis compartir al micro obert que posarà punt final a l’activitat. I per acabar, mercadet d’autopublicacions, música i barra.
Artistes participants, més informació i reserves: http://ow.ly/hUa850IORly

SANT JORDI: LLIURAMENT DE PREMIS LITERARIS + CONCERT DE LIDIA UVE
20h Lliurament de premis literaris de microrelats i poesia curta i concert de Lídia Uve al Casal de Barri de la Prosperitat.  Entrada lliure fins a completar aforament.  Organitza: comissió literària del Casal de Barri

22h VIII Ròmbic, Festival de teatre de titelles per a aduls de Barcelona: “UBU King”, a càrrec de la cia. Stuffed Puppet. A l’Ateneu Popular Nou Barris.
La reconeguda companyia Stuffed Puppet trepitja per primera vegada l’Ateneu amb l’adaptació d’UBU King, la història de l’ascens i la caiguda d’Ubu i la seva ambiciosa dona.
Preu: 10 euros (12 euros a taquilla)
Places limitades. Més informació i reserves: https://ateneu9b.net/noticies/rombic-2022
Organitzen: Ass. Titellaire de Roquetes, Ateneu Popular Nou Barris. Col·laboren: La Puntual, Casa-Taller Pepe Otal

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies