Primer dia d’àrea verda d’estacionament a Porta

És el tercer barri del districte amb aparcament de pagament després de Vilapicina i la Torre Llobeta, i la Prosperitat

A partir d’avui deixa de ser gratuït aparcar als carrers de Porta. S’activa l’àrea verda. En concret la zona 32, que ara per ara comparteix amb la Prosperitat. Aquesta nova zona abasta, doncs, l’espai delimitat pel carrer del Doctor Pi i Molist, el passeig del Verdum i la Via Júlia, el passeig de Valldaura, l’avinguda de la Meridiana i el passeig de Fabra i Puig.

S’avança, doncs, en el pla de l’Ajuntament de regular l’aparcament de tot Nou Barris, amb l’excepció dels tres barris de la Zona Nord, entre aquest any i el 2023. La idea és protegir l’espai d’aparcament dels barris per al veïnat empadronat respecte a vehicles d’altres barris o, fins i tot, de fora de la ciutat. El fet de limitar amb altres barris amb àrea verda havia desplaçat vehicles als carrers, per exemple, de Porta. A més, es vol garantir la rotació als voltants dels eixos comercials a través de l’àrea blava i millorar el control i la gestió de les places de càrrega i descàrrega. També permet evitar els estacionaments de llarga durada per part de residents en altres zones de la ciutat.

Les places verdes que es regulen a la nova Zona 32 són 1.988, 752 a Prosperitat i 1.236 a Porta. També s’han creat 801 d’àrea motos, 459 a Prosperitat i 342 a Porta; 78 de zona blava, 28 a Prosperitat i 50 a Porta; i, finalment, 307 d’àrea DUM (càrrega i descàrrega), 146 a Prosperitat i 161 a Porta.

Els nous residents empadronats dins dels límits d’aquesta ampliació i que tinguin dret a estacionar a l’àrea amb tarifa de resident poden sol·licitar els seus drets d’estacionament de resident a l’Oficina Virtual de l’Ajuntament de Barcelona, per telèfon al 010 o, mitjançant la sol·licitud de cita prèvia, als Punts d’Atenció Ciutadana B:SM.

Per obtenir els tiquets com a resident, es recomana utilitzar l’aplicació mòbil gratuïta “ONaparcar residents”. Amb aquesta aplicació es poden obtenir tiquets des d’un dia i, com a màxim, fins a final d’any. En ser un tiquet digital, pot ser comprovat de forma segura i en temps real i, per tant, no és necessària la utilització de parquímetre ni col·locar cap distintiu ni tiquet en paper al vehicle. Així i tot, si és necessari, es pot imprimir un rebut del pagament efectuat.

D’altra banda, per obtenir els tiquets d’estacionament a la calçada com a no resident, es recomana que utilitzar l’aplicació mòbil “SMOU”. Aquesta aplicació permet pagar la rotació a les places blaves i verdes de forma digital i obtenir un tiquet digital que permet ser comprovat de forma segura i en temps real i, per tant, en aquest cas tampoc no és necessària la utilització de parquímetre ni col·locar el tiquet al vehicle.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies