Els Premis Nou Barris 2022 guardonen projectes educatius i una trajectòria esportiva pionera

La votació popular va otorgar els premis a la boxejadora Esther “Flechita” Páez; a Francesc I. Freixanet, director de l’IES Antaviana i a l’Associació educativa Tropezando con Suerte

L’acte de lliurament dels Premis Nou Barris va tornar ahir al vespre a la sala de plens del districte, després d’alguns anys d’aturada de la convocatòria. I ho van fer amb uns premis otorgats a partir de votació popular a les categories individuals femenina i masculina; i una categoria col·lectiva.

En el primer dels casos, les votacions van declinar el premi cap a Esther “Flechita” Páez (amb samarreta negra a la foto superior), la nostra veïna que va fer història en convertir-se en la primera boxejadora professional i en els molts títols nacionals i internacionals aconseguits. Va començar la seva carrera al KO Verdun i avui dia continua al ring, però sobretot treballant per fer pedrera a l’Espai de Creació Valeria. “Sempre he portat a Nou Barris amb mi a tots els llocs on hi ha anat, i estic molt agraïda que m’hagin votat, com  a exemple de dona que trenca prototips”, assegura.

El premi individual masculí ha estat per a Francesc I. Freixanet, director de l’Institut Escola Antaviana (e l segon per l’esquerra a la imatge). “Vaig començar a mitjans dels noranta a l’escola Ton i Guida, amb el seu sistema educatiu innovador, seguint les directrius del mètode Montessori. Després vaig arribar a l’Antaviana quan es va fusionar amb la Pla de Fornells i aquí porto vint anys, fins ara, que em jubilaré, tot i que continuaré venint com a voluntari i col·laborant”. Freixanet defensa la necessitat que els infants i joves siguin feliços a les aules com a via que facilita l’aprenentatge i sempre ha lluitat per aconseguir millores per a l’Antaviana, com quan fa uns anys es va convertir en institut escola. “Un barri perifèric com les Roquetes necessita la millor escola, amb les millors instal·lacions i la millor pedagogia per equilibrar la balança”, assegura. Són molts els projectes i serveis de suport especial per a l’alumnat, des de projectes artístics i convenis amb l’Ateneu Popular de 9 Barris, a l’hort d’arbres fruiters i la granja de gallines i ànecs que tenen. “El premi el considero compartit amb tot l’equipàs que tinc que fa possible aquest institut escola”.

Per últim, l’associació educativa Tropezando con Suerte va recollir també el seu guardó. Es tracta d’una entitat dedicada a promoure reforç escolar i activitats de lleure. Despleguen la seva activitat a diversos punts de Catalunya i en el cas de Nou Barris, es troben a l’Escola Marinada, a la Guineueta. “Per a nosaltres, aquest premi es com una empenta, una mostra de suport per continuar endavant amb la nostra tasca”, expliquen els seus representants, a la dreta de la fotografia.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies