Suport unànim del ple a buscar solucions per a l’escola d’adults de Ciutat Meridiana

Districte treballa en una proposta de reubicació alternativa per a l’equipament

La problemàtica de l’Aula de Formació d’Adults de Ciutat Meridiana ha estat un dels temes que ha centrat l’atenció de l’Audiència Pública i del Consell Plenari de Nou Barris aquesta setmana. Veïnat i alumnes estan en lluita per reclamar solucions per a una escola que té prop de 45 anys d’història i una sèrie de problemes relacionats amb l’edifici que acull el servei: l’estat de conservació d’un mòdul que, ara per ara, no compte amb totes les normes de seguretat, i el fet que obstaculitza les obres i l’adeqüació de l’espai, es troba en un terreny qualificat com a zona verda, al carrer de Perafita. Això fa el Consorci d’Educació els hagi anunciat que en aquestes condicions no poden homologar aquesta aula com a centre i que traslladarà els estudis de secundària obligatoris en un futur proper cap al Centre de Formació d’Adults Freire. Això ha fet saltar les alarmes entre el veïnat, que tem perdre de mica en mica l’equipament i demana una requalificació del terreny. En aquest sentit, va fer una manifestació dimarts a la tarda que va sortir de la plaça Roja i va tallar la C17 d’entrada a la ciutat.

Així les coses, ERC i C’s van portar la qüestió al plenari, amb la idea que Ciutat Meridiana i, en concret, la part alta del barri, no es pot permetre perdre l’escola per la seva tasca de cohesió social. Un argument que van secundar i aprovar tots els grups polítics i el govern. Durant el debat, es va deixar clar que no hi ha plans per tancar l’escola, i que cal buscar una solució, que només passa per una requalificació del terreny o una reubicació. “Hem demanat al Departament d’Urbanisme i Ecologia si es pot requalificar el terreny i ens han dit que no- va explicar Xavier Marcé, regidor de Nou Barris- Això no vol dir que no es pugui fer, sinó que el procés seria molt complex. Ja hem passat per un cas similar amb el camp de futbol del Turó de la Peira. Però ens han dit que no i de moment estem treballant en una ubicació alternativa, una proposta que presentarem quan ho poguem fer amb contundència”.

A més, el regidor es va comprometre a demanar una reunió amb el Consorci d’Educació, qui té les competències sobre aquesta escola, per tal que esclareixi als afectats la situació. També va assegurar que, en cas que s’aconseguís requalificar el terreny, Districte es presta a invertir en la millora del mòdul, tot i no ser responsabilitat seva.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies