La proposta de “plaça d’Ucraïna” per a un espai de la Trinitat Nova salva el primer filtre al plenari

La iniciativa es debatrà a la Taula de Memòria Històrica de Nou Barris i al proper consell de la Trinitat Nova

El plenari de Nou Barris va aprovar, entre altres coses, tirar endavant la proposta de l’entitat Somos la Trini, de batejar com a plaça d’Ucraïna el parc situat a la sortida de l’estació de metro de l’L3 Trinitat Nova. Un espai que va resultar de les obres de construcció del metro al 2008 i que no té nom. Tots els grups polítics van donar el vot favorable a la proposta, presentada al plenari per Valents, però, això sí, amb algunes puntualitzacions.

La primera va fer modificar la presentació de la mesura en si mateixa. I és que el govern va fer introduir que aquest nomenclàtor passi, un cop aprovat al plenari de districte, per la Taula de Memòria Històrica de Nou Barris. Allà es debatrà la idoneïtat del nom perquè tiri endavant si s’escau. 

L’altra puntualització, compartida per BC i ERC, és que cal consultar al veïnat. “Estem a favor que es digui plaça d’Ucraïna perquè estem consternats pel que estan vivint els ucraïnesos, però també és cert que hi ha més entitats a la Trinitat Nova i se les hauria de consultar”, va apuntar des de BC, Rosa Martín. En aquest sentit, ERC va explicar que havia percebut cert malestar de part del veïnat per no haver estat consultats al respecte. “Tots coincideixen que la solidaritat amb Ucraïna és indiscutible, i han fet accions solidàries i faran el que calgui, però també tenen persones molt significades que han lluitat pel barri i mereixen reconeixement – va al·legar Montserrat Cuspinera, d’ERC-  Creiem que cal un procés participació veïnal al consell de barri. Sinó seria imposar un nom”.  

En aquest sentit, el representant del PSC, Dídac Ramírez, va assegurar que “sens dubte quan es comenti el nom al proper consell de barri, la major part del veïnat o tot hi donarà suport. I no perquè no hi hagin altres persones que ho mereixin, sinó perquè en la situació actual, no hi ha honor més gran que poder tenir un nom així al barri”.

Proposta de nomenclàtor als tres mesos d’inici de la guerra

La iniciativa de Somos la Trini ha arribat a l’ordre del dia del plenari quan han passat ja tres mesos des que les tropes russes envairen Ucraïna. Un temps en què Barcelona ha mostrat la solidaritat i també ho han fet des del plenari de Nou Barris. Precisament aquest va ser el principal argument del partit que va portar la proposta al ple per demanar els vots positius a la iniciativa. “Seria un vot favorable a la solidaritat entre pobles, a la defensa de la llibertat i la soverania de les nacions europees. La Trinitat Nova ja té el pont de Sarajevo, que recorda les víctimes de l’assetjament a aquesta ciutat”, va argumentar Yerai Mellado, de Valents.

Els altres dos partits també van mostrar el suport al poble ucraïnès. “Veiem un encert la proposta per diverses raons: donar veu a un país que pateix els deliris d’un tirà; pels ucraïnesos que estan lluitant amb coratge per defensar la seva gent i el seu país; i també perquè a Nou Barris teníem l’entitat de cultura ucraïnesa Djerelo, que va marxar a Sant Martí, però feia una gran feina”, va dir Noemí Martín, de C’s.“Suport i admiració al poble ucraïnès que ha demostrat fortalesa com a poble, i un sentiment d’estat i país que es defensa amb totes les forces davant un personatge sense escúrpols com Putin”, va afirmar Javier Barreña, del PP. 

Agraïments dels ucraïnesos presents a la sessió

Aquest punt de l’ordre del dia es va avançar, amb el consentiment unànime dels grups, per tal que hi poguessin intervenir els ucraïnesos presents a la sala. Tots ells van agrair la iniciativa i van qualificar-la de “pas simbòlic que passarà a la història” en esdevenir memòria per la lluita de la democràcia” i la “llibertat”.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies