La Trinitat Nova es queda sense oficina bancària

Caixabank tanca l’atenció públic i només hi deixa operatius els caixers automàtics al carrer de Palamós

Des de l’esclat de la bombolla immobiliària, els bancs (i les extintes caixes d’estalvi) han anat tancant sucursals, de manera que si abans era habitual trobar-ne a qualsevol cantonada, ara a la ciutat hi ha prop d’un 60% menys. El problema ve quan, com en el cas de la Trinitat Nova aquesta setmana, tanca la darrera opció en un barri.

El veïnat de la Trinitat Nova es van assabentar fa poc més d’una setmana que Caixabank tancava l’oficina del carrer de Palamós. “Per qüestions de reordenació de la xarxa d’oficines”, al·leguen. Com a alternativa, mantenien els ters caixers automàtics de la sucursal (dos interiors i un exterior), i reenviaven la clientela a l’oficina de la Trinitat Vella, de la Prosperitat o de Sant Andreu.

L’anunci va provocar la mobilització de veïns i veïnes. La Trinitat Nova és un barri amb molta població envellida, que ni sap ni vol fer servir els caixers, ni té capacitat física per desplaçar-se a les altres oficines. Especialment pel que fa a la primera opció que se’ls dona, la de Trinitat Vella. En el mapa es troba tan sol a uns 650 metres a l’altra banda del pont de Sarajevo, però amb perspectiva, aquests 650 metres són de desnivell i, fins i tot, es troben amb un carrer amb escales que esdevenen tot un obstacle per a les persones amb cadira de rodes. Amb transport públic tampoc no és fàcil arribar-hi.

Malgrat totes les protestes, Caixabank ha continuat endavant amb el pla i han tancat les portes de l’oficina del  carrer de Palamós. Ara queda una Trinitat Nova deserta de bancs i amb un veïnat gran a qui li han complicat una mica més la vida quotidiana.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies