Es reprén el projecte de convertir en passera l’aqüeducte entre Ciutat Meridiana i Can Cuiàs

És una revindicació veïnal de fa molts anys per fer més fàcil el trànsit entre els dos barris

La relació entre els barris de Can Cuiàs i Ciutat Meridiana és molt estreta, sobretot entre els veïns noubarriencs de la part alta. Van a can Cuiàs a comprar, a visitar amics o família… i des de l’altra banda accedeixen a les escoles de Ciutat Meridiana i a botigues com el supermercat que es va obrir al Mercat de Núria fa uns anys. El problema és que entremig dels dos barris (i ciutats) hi ha un torrent que se salva o bé fent un passeig de prop de 700 metres amb forts pendents al voltant del torrent, o bé travesant-lo, una tasca que esdevé especialment perillosa els dies de pluja. Molta gent opta per la segona opció per estalviar temps.

I és per això que fa anys que el veïnat reclama una solució que els faciliti la comunicació entre els barris i que passa per convertir l’aqüeducte que travessa el torrent del Bosc llarg en un pont. L’any 2015 la pressió dels veïns va aconseguir que es recullís al PAD, però el projecte va quedar aturat. Ara, es reprén la demanda veïnal, un cop va entrar en estudi en el pacte entre ERC i el govern municipal de BC i PSC. L’estudi del tema ha conclós que s’intal·laran dues passarel·les metàl·liques sobre l’aqüeducte: una es reserva als vianants i l’altre, per evitar conflictes i accidents, a les bicicletes i patinets. No és l’opció més conservacionista amb l’aspecte original de l’aqüeducte, que data, com la resta d’aquestes canalitzacions que creuen Ciutat Meridiana i Torre Baró, de finals del segle XIX. Tanmateix, es defensa que és l’opció més segura per als usuaris tenint en compte la mobilitat actual.

En aquest cas no s’instal·larà una iluminació artística, amb canvis de colors i intensitats, com la que hi ha a l’aqüeducte de l’altra extrem de Ciutat Meridiana, a l’antic camp de futbol. Es posarà llum pràctica, funcional, que il·lumini el pas per fer-lo segur.

Salvada la decisió de com serà la solució per transformar l’aqüeducte en pont, ara s’ha d’elaborar el projecte. L’Ajuntament té intenció de poder licitar les obres el més aviat possible, de cara a que pugui fer-se realitat el mandat vinent. Cal recordar que al proper mes de maig hi ha eleccions municipals.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies