Nova sessió informativa sobre la segona fase de talls i obres de la línia 5 de metro

La sessió comença en versió presencial a les 18h a la Sala de Plens de la Seu del Districte

S’apropa una nova fase d’obres a la línea 5 de metro programada per renovar completament l’estructura de vies i, d’aquesta manera, mitigar o eliminar les molèsties que denuncien part del veïnat del Turó de la Peira i de Vilapicina i la Torre Llobeta. Unes molèsties que, segons els veïns més afectats, s’han traduït en sorolls continus i esquerdes a casa seva.

Després d’un primer tall durant Setmana Santa per a treballs preparatoris, l’1 de juliol comencen les obres més importants, que obliguen a tancar un bon tram de la línea durant gairebé tot l’estiu. Per això, Districte de Nou Barris i TMB convoquen una reunió informativa per oferir els detalls sobre les actuacions, restriccions i alternatives possibles.

En total, s’han de substituir tres quilòmetres de via entre Horta i Sagrera, perquè ja han complert de llarg la seva vida útil, fet que justifica les vibracions i molèsties. En la primera fase de les obres ja es va treballar sobre 1.681 metres de via simple i, en el tram entre La Sagrera i Congrés, es van muntar nous carrils amb fixacions antivibratòries. A més, es va dur a terme una altra de les actuacions previstes: la retirada dels materials amb contingut d’amiant localitzats a l’estació Maragall.

Finalment, a prop de La Sagrera, però en sentit oposat, es va preparar l’aparell de via (mecanisme que facilita les maniobres de canvi de sentit dels trens) perquè l’estació pugui continuar en servei com a terminal de l’L5 durant el tall de l’estiu i es mantingui la funcionalitat del conjunt de l’intercanviador Metro-Rodalies.

Les properes setmanes s’ha de completar la renovación. Per minimitzar l’impacte, es reforçaran les altres línies de la xarxa de metro. També es reforçaran les línies de bus H8 (Diagonal / La Sagrera) i D50 (Virrei Amat / Verdaguer), que tenen un recorregut complementari al dels trams afectats. A més, hi haurà un servei de llançadora amb 30 autobusos articulats durant el tall de Setmana Santa i entre 19 i 22 autobusos durant el tall de l’estiu.

 

 

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies