Les obres als interiors de Canyelles restringeixen el trànsit al carrer d’Antonio Machado

Està previst que la banda fronterera amb les Roquetes estreni reurbanització a la tardor

Les obres de reurbanització dels interiors de Canyelles avancen i han obligat a tallar el trànsit del carrer d’Antonio Machado, des del parc de Serra Martí fins a la ronda de la Guineueta Vella, a la banda de les Roquetes. Per tant, els vehicles han de desviar-se per via Favència a través de la ronda de la Guineueta Vella.

Es tracta d’una gran transformació que abarca un àmbit de més de 13.000 metres quadrats, l’espai que comprèn els carrers d’Ignasi Agustí, Miguel Hernández i ronda de la Guineueta Vella. L’objectiu és eliminar escales, rampes no sempre homologades i molt formigó, per zones enjardinades, nous itineraris adaptats, sovint en diagonal per superar el desnivell, i la instal·lació d’elevadors. En aquesta fase s’instal·laran dos ascensors, entre el carrer de Miguel Hernández i el d’Ignasi Agustí. Allà afavoriran l’accés del veïnat als seus habitatges però també a dos equipaments educatius: l’EBM Nens i Nenes i l’Escola d’Art i Superior de Disseny Deià.

A més, també es reurbanitzaran placetes i zones enjardinades que actualment estan degradades o que fa anys que esperen una renovació, com la plaça de terra que va ser en un altre temps el pati de l’antiga escola bressol del barri i que avui dia és un punt de brutícia i un fangar els dies de pluja. Els veïns fa anys que reclamaven aquesta reurbanització.

S’invertiran a aquest sector, el més proper a les Roquetes, uns 5,5 milions d’euros, que volen, a més de millorar la mobilitat d’un veïnat que comença a fer-se gran, canviar el paisatge de parets i murs de formigó per més zones verdes, baranes metàliques i transparents, que donin més visibilitat als espais.

L’AV Canyelles fa anys que demanava la transformació dels espais interiors del barri, ja que després d’un parell de fases es van aturar arran de la crisi. Tanmateix, al darrer consell de barri van manifestar algunes queixes sobre punts concrets del projecte. Van assegurar que algunes qüestions no havien estat pactades amb el veïnat per part del govern anterior. L’actual ha buscat un consens per alguns dels temes però encara queden serrells per solucionar.

Un cop acabat el sector que ara enceta les obres, quedaran pendents d’actualitzar pràcticament tots els interiors entre Antonio Machado i la via Favència.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies